El passat diumenge 8 de gener el cadàver d’una dona apareixia flotant en una platja de Marbella (Màlaga). Al cos li havien tallat el cap i les mans per evitar ser identificada. No obstant això, un vídeo en el qual es veu la víctima entre unes roques s’ha difós ràpidament per les xarxes socials, i una persona ha cregut reconèixer la seva germana, desapareguda hores abans de la macabra troballa.

La van trobar els clients d'un restaurant 

Van ser els comensals d'un restaurant els primers a detectar el cos d'una persona flotant a l'aigua prop de la platja de Las Cañas. En un primer moment no es van adonar del pertorbador estat en el qual es trobava el cadàver, i fins i tot van voler llançar-se al mar per a rescatar-la, pensant que era una persona que s'havia ofegat. La Policia Nacional els va desaconsellar fer-ho a causa del mal temps i, per a quan la patrulla va arribar al lloc, l'onatge havia transportat el cadàver fins a la riba.

A més d'haver estat esquarterat, el cos també presentava un profund tall a l'abdomen. Per aquesta raó, la principal teoria és que la dona treballava com a "mula" transportant droga a l'interior del seu cos, i que hauria mort en trencar-se alguna de les bossetes; els narcotraficants li haurien extret el botí abans de desfer-se del cadàver llençant-lo al mar. Només els resultats de l'autòpsia podran determinar la veracitat d'aquesta hipòtesi.

Possible cinquè cas de violència de gènere

La investigació va passar a mans de la Guàrdia Civil, el cos policial que té la competència del mar. Abans de poder identificar la víctima pels mitjans habituals, però, van rebre una inesperada trucada. Un home que havia vist el vídeo del cadàver a les xarxes socials creia haver reconegut a la seva germana, segons ha avançat Diario Sur. A la seva declaració, aquesta persona assegura que la seva germana havia desaparegut durant el matí del passat diumenge, el dia que es va trobar el cos, i afegeix que havia estat víctima de violència de gènere.

Segons la seva versió, la seva germana hauria mantingut una relació sentimental amb un home que va acabar perquè aquest la maltractava. De fet, li havien denunciat a finals de desembre i li haurien imposat una ordre d’allunyament que el presumpte agressor hauria trencat.

Investigació en curs amb un detingut   

Els agents han procedit amb la detenció d’aquest home, tot i que ara per ara no el vinculen amb la troballa del cos esquarterat. El pretext del seu arrest ha estat el trencament de l’ordre d’allunyament, i també han procedit a registrar el seu domicili amb el seu consentiment. A hores d’ara no s’ha trobat cap indici que relacioni el detingut amb la violenta mort de la dona, i la Guàrdia Civil continua investigant per poder confirmar la identitat de la víctima.