Tràgic incendi aquest dimecres a la nit en un habitatge de Figueres (Alt Empordà). El foc ha calat en un primer pis del carrer de l'Àngel de la ciutat gironina i ha provocat la mort d'un home de 56 anys i nacionalitat espanyola, a qui es va practicar la reanimació cardiopulmonar, però finalment va perdre la vida in situ. Una dona, que residia amb ell, ha resultat ferida de gravetat i ha estat traslladada crítica a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona. Els bombers, que han activat set dotacions en rebre l'avís i van arribar a les 21.56 hores, van trobar el cadàver d'un gos entre les flames i el fum. També van participar efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) amb dues unitats, tres patrulles i la unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Figueres.

Els bombers van extingir les flames des de l'exterior: sortien pel balcó

En arribar els bombers, aquests van veure com el foc afectava el balcó del pis sinistrat. Per això, van desplegar l'autoescala i van extingir les flames des de l'exterior en un primer moment i des de l'interior quan van aconseguir accedir. Allà van trobar dos cossos a terra amb vida: un home i una dona. El primer va morir després de practicar-li la reanimació cardiopulmonar. Respecte a la dona, també de 56 anys, va ser evacuada inicialment a l'hospital universitari Doctor Josep Trueta de Girona i, posteriorment, per la gravetat de la situació amb ferides i inhalació de fum, van traslladar-la en un helicòpter medicalitzat del SEM fins a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, en estat crític.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir les causes de l'incendi, que va afectar diverses estàncies del pis. Els bombers el van donar per totalment extingit a les 22.37 hores d'aquest dimecres. A més, mentre l'apagaven, van demanar les dues persones que hi havia a les plantes superiors de l'edifici del carrer de l'Àngel de Figueres que es confinessin a l'interior dels seus habitatges, atès que encara sortia fum i foc per les finestres i el balcó de l'habitatge. Un cop sufocades les flames, es va procedir a la ventilació de tota la infraestructura i van comprovar amb el detector de gasos que l'atmosfera a l'interior dels pisos era del tot neta. 

Incendi a Figueres
Incendi a Figueres / BOMBERS DE LA GENERALITAT

 L'edifici no està afectat i s'espera el desenvolupament de l'estat de la dona

Els bombers, després d'evacuar totes les persones afectades i sufocar el foc, van revisar l'edifici, que és de planta baixa més tres pisos. En la inspecció van determinar que l'estructura de la construcció no havia quedat afectada, de manera que la resta és habitable. Ara per ara, només queda esperar el desenvolupament de la dona traslladada en estat crític a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona i la investigació dels Mossos d'Esquadra que esclarirà les causes de l'incendi on han mort un home i el seu gos, i una dona està molt greu.