Foc als molls del port de Blanes (Selva). Un vaixell pesquer ha cremat aquest dimecres de matinada i ha inundat de fum els barris propers, mentre les flames sobresortien de l'embarcació i eren visibles des de diversos metres de distància. Un dels treballadors de l'empresa municipal de neteja ha estat qui ha trucat a la Policia Local del municipi, cap a un quart de dues. L'alerta especificava que una barca utilitzada per tasques de pesca menor estava patint un incendi.

La Policia Local de Blanes, després de rebre l'alerta, s'hi ha acostat amb tres patrulles i els Bombers de la Generalitat s'han desplaçat també amb quatre dotacions. Aquests han procedit a les tasques d'extinció de l'incendi i poc després de les dues de la matinada el foc ja estava apagat. No hi ha cap persona ferida. Al llarg d'aquest dimecres es farà la valoració dels danys de l'embarcació, destinada a les arts menors i amarrada al costat de la confraria de pescadors, i s'investigarà les causes que han originat les flames que, ara per ara, es desconeixen.

Un vaixell pesquer es crema al port de Blanes aquesta matinada / AJUNTAMENT DE BLANES
Un vaixell pesquer es crema al port de Blanes aquesta matinada / AJUNTAMENT DE BLANES

Gran incendi al port de Marbella, fa dos mesos

Tanmateix, el foc al port de Blanes ha estat sufocat ben aviat i no s'han hagut de lamentar ferits ni víctimes. Només hi ha danys materials, que encara estan per valorar. L'últim gran incendi en un port a l'estat espanyol va produir-se el 12 de gener d'aquest any a Marbella (Màlaga) on van cremar més de 80 vaixells, després que les flames calcinessin una nau de Marina Marbella situada a la infraestructura costera de La Bajadilla i que va escampar-se lleument. Tot i l'aparatós d'aquest incident, només hi va haver-hi un ferit lleu: un bomber que treballava en l'extinció pel cop accidental d'una mànega.