La nau d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla) en la qual es van localitzar set tones d'haixix, considerat la partida més gran d'aquesta droga trobada a Andalusia, ha cremat aquesta nit en un sinistre que la Policia creu que ha estat intencionat.

Un incendi intencionat

La Guàrdia Civil ja havia retirat la droga de la nau, de l'incendi de la qual van ser alertats els bombers poc abans de la una de la matinada per un operari de manteniment del polígon industrial, han informat fonts policials a Efe.

El foc es va declarar hores després que la Guàrdia Civil culminés l'operació "Estacada", amb ramificacions a la costa de Huelva, en la qual cinc persones han estat detingudes.

De la nau havia estat retirat l'haixix confiscat en aquesta operació, que en principi es va xifrar en deu tones i després es va rebaixar a set. La droga procedia del Marroc i havia arribat a la província de Sevilla a través del mar, via Huelva.

A la nau d'Alcalá s'havia ocultat en el que es coneix com a "guarderia en fred", llocs en els quals la droga es prepara per distribuir-la per diferents punts d'Europa.

En la investigació ha participat també el grup de blanqueig de capital procedent del narcotràfic d'Europol. L'operació continua oberta i no es descarten noves confiscacions i detencions.