WhatsApp torna a la càrrega amb una nova actualització que permet protegir la nostra privacitat dels desconeguts amb qui mai no hem xatejat, però que tenen el nostre número de telèfon, amb què ens poden espiar l'última connexió.

Novetat important en WhatsApp

Bo, podien, perquè la novetat de l'aplicació de missatges més utilitzada i coneguda l'acaba de restringir. Entre les seves noves funcions, que sempre busquen millorar l'atractiu de l'aplicació i la seva seguretat, es troba una actualització que oculta directament la nostra informació personal a desconeguts. O cosa que és el mateix, a les persones amb qui mai no ens hem enviat missatges a través de WhatsApp.

Aquestes noves restriccions arriben després del coneixement de diversos trucs per llegir converses alienes sense ser descobert, saber amb qui s'escriu més una persona o xafardejar l'última connexió d'una persona amb qui no s'han intercanviat missatges.

Restringir la informació als desconeguts que tenen el nostre número

Aquest tipus d'actuacions, que poden fins i tot ser constitutives de delicte si no tenim el consentiment de l'altra persona, són les que porten a l'equip de desenvolupament a crear i millorar els mecanismes de defensa del sistema intern de l'aplicació per protegir els usuaris.

La nova mesura de seguretat, en aquest cas, venia inherent a l'última actualització i alguns usuaris han pensat que es tractava d'un error i han cridat l'atenció sobre el tema a les xarxes socials, on WhatsApp s'ha explicat. La restricció impedeix de saber si algú està "en línia" o quan es va connectar per última vegada si no hi ha ja una conversa existent.

Impedir que sàpiguen l'última vegada que et vas connectar

En el seu servei d'atenció al client han detallat que la mesura busca evitar que cap desconegut no sàpiga quan una altra persona està connectada o l'última vegada que ho va fer. És per això que la mesura només afecta els números de telèfon o contactes amb què mai no s'ha xatejat.

Mòbil WhatsApp / Flickr

Mòbil WhatsApp / Flickr

Abans, si un altre usuari de WhatsApp sabia el nostre número de telèfon, podia accedir a certa informació sobre la nostra activitat, encara que no el coneguéssim de res o mai no haguéssim parlat amb ell.

Tanmateix, la novetat acaba amb aquestes dinàmiques d'espionatge i assetjament, que ja no tindran oportunitat de veure aquestes dades.

Pròximes actualitzacions: restriccions individualitzades

El pròxim pas serà restringir l'accés a aquestes dades personals a les persones que sí que són en els nostres contactes i amb qui sí que tenim relació. Una versió de prova inclou ocultar l'última connexió i l'actual a amics, coneguts i familiars de forma individual.

D'aquesta manera i quan es desplegui a nivell mundial, l'usuari podrà decidir amb precisió qui d'entre els seus contactes pot veure si està connectat o quan va ser l'última vegada que va consultar els seus xats.

Per a això només serà necessari marcar aquesta funció en la configuració  amb "Els meus contactes excepte..." i assenyalar aquelles persones de l'agenda a qui no es vol donar accés a aquestes dades.