Ja saben a qui pertany el cadàver trobat a O'Porriño (Pontevedra). Es tracta d'un jove que va ser assassinat fa anys i que els metges forenses no van poder identificar. Va ser llavors quan, des dels jutjats, van difondre un retrat robot i, setmanes més tard, una persona ha assegurat que es tracta d'un familiar seu i li faran unes proves d'ADN per corroborar-ho. 

La macabra troballa es va fer a principis del 2021 a O'Porriño, una localitat de Pontevedra de poc més de 20.000 habitants, molt a prop de la frontera amb Portugal. Va ser un home que estava netejant una nau que va descobrir que hi havia el cos d'una persona dins d'un pou.

Guardia Civil No Pasar / Europa Press

Identifiquen el cadàver d'un home que va ser assassinat a O'Porriño (Pontevedra) gràcies a la difusió d'un retrat robot de la víctima: es tracta d'un home de Portugal / Europa Press

La Guàrdia Civil va veure que el cadàver estava en avançat estat de descomposició

Els agents de la Guàrdia Civil van anar fins a la finca i van veure que el cadàver estava en avançat estat de descomposició. Al seu costat, hi havia unes claus i unes monedes fabricades a Portugal. Aquest fet, sumat a la proximitat de Portugal on es va fer la troballa, va fer pensar als policies que, molt probablement, la víctima era un ciutadà portuguès. 

Com que estava tan deteriorat, a simple vista, era molt complicat saber si havia mort de manera violenta. No obstant això, hi havia un detall que els feia sospitar: la tapa del pou estava tancada. Per aquest mateix motiu, van fer una anàlisi forense al cos i la pitjor de les hipòtesis es va complir: l'havien assassinat.

Els antropòlegs van fer un retrat robot de l'home assassinat i des dels jutjats el van difondre

Durant més d'un any, l'Institut Armat ha intentat esbrinar de totes les maneres possibles la identitat de la víctima, ja que és clau per poder resoldre el crim. No obstant això, les investigacions no van donar els seus fruits i va ser llavors quan van encarregar als antropòlegs  que fessin un retrat robot que permetés saber com era el rostre d'aquest home.

Descripció física del cadàver trobat a l'interior d'un pou a O'Porriño

A més, també en van aportar més detalls: el van assassinar entre l'any 2017 i el 2020, no tenia més de 40 anys, mesurava, aproximadament 1,75 metres i era de complexió forta. Els antropòlegs també van poder determinar que era un home blanc d'Europa amb els cabells castanys i els ulls de color mel. 

Es presenta a la caserna i assegura que la víctima és un familiar seu

Gràcies a aquesta descripció i a la foto, un veí de Portugal s'ha presentat a la caserna de la Guàrdia Civil i ha assegurat que es tracta d'un familiar seu. Per aquest mateix motiu, li faran proves d'ADN per comprovar si hi ha correspondències genètiques.