Semblava un cas que podria portar temps a poder-se resoldre, però els Mossos de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió de Barcelona han fet via a aclarir qui era i qui, presumptament, va matar i trossejar l’home alemany que vivia al setè pis del número 91 del carrer de Casanova de l’Eixample de Barcelona que va aparèixer en un contenidor. Tot queda a casa. 

Els dos detinguts, un home de 31 anys i un altre home de 51 eren els companys de pis de l’home que, si les proves d’ADN ho confirmen, va aparèixer en un contenidor just a la porta del bloc la setmana passada. Aquest dilluns han passat a disposició judicial i la jutgessa de guàrdia ha aclarit quina serà la seva situació personal: un ingressa a presó o l'altre queda en llibertat amb càrrecs. També han precisat quins són els càrrecs amb què acusa els dos homes, un de nacionalitat ucraïnesa, el més jove, i un altre irlandès, el més gran. 

Companys de pis i assassins: falta saber el perquè

Els dos detinguts vivien al setè segona d’aquest gran bloc de pisos que fa cantonada entre l’avinguda de Roma i el carrer de Casanova. Al darrer nivell, abans d’un gran terrat amb trasters, és on hi ha el pis on vivien. El mort feia anys que hi vivia, tot i que no n’era el propietari, i rellogava habitacions a altres persones, com els dos detinguts, que feia un parell de setmanes, segons han explicat els veïns, que es deixaven veure pel bloc. 

 

Diverses informacions policials, unes provinents de col·laboració ciutadana i altres de les gestions d’investigació fetes pels Mossos d’Esquadra, que van repassar algunes gravacions de zones properes i no van detectar moviments amb vehicles, han permès arribar fins al pis. Durant aquest cap de setmana es va poder detenir els dos homes i entrar al pis, on la policia creu que van matar i trossejar, sense gaire estil, l’home alemany. De les poques informacions que ha facilitat la policia, els investigadors asseguren haver trobat indicis clars que va ser l’escenari del crim. A hores d’ara, però, encara no s’ha localitzat la resta del cos de l’home alemany. 

La investigació, tal com detallen els Mossos d’Esquadra, segueix en marxa. El que serà complicat d’aclarir, si els dos arrestats no col·laboren, és el mòbil: què va portar a aquests dos homes, o un d’ells, a matar el seu llogater, trossejar-lo i llençar-lo al contenidor de rebuig de davant de casa seva? Ningú es podia imaginar que el crim s’havia produït a menys de 10 metres del lloc on un captaire i un estanquer van trobar una part d’aquest trencaclosques

“Entreno el Pablo Escobar d’Europa” i altres perles

Els veïns han explicat a ElCaso.cat que els dos homes arrestats no feia gaire temps que vivien en aquest bloc del carrer de Casanova i que no havien sentit baralles ni cops. Amb tot, però, sí que asseguren que si bé la víctima i el jove no acostumaven a deixar-se veure massa, el gran, l’home de 51 anys irlandès, sí que li agradava més xerrar i generava algun problema, en bars de la zona. 

El dijous, pocs dies després de la macabra troballa, va anar a fer una copa al bar de sota del mateix bloc. No va pagar, i bastant begut, va marxar. Es va deixar una bossa amb un ordinador, que un veí li va recollir, amb la intenció de tornar-li, però ja no hi va ser a temps, el va acabar entregant directament a la policia. En alguna de les seves borratxeres, asseguren els veïns i parroquians del bar, va arribar a assegurar que "era l’entrenador personal del Pablo Escobar d’Europa". S’imaginaven que no era aigua clara i un xarlatà, però no es van arribar a imaginar que havia, presumptament, matat i trossejat el seu veí de sobre.

Els dos detinguts per trossejar el cadàver: un a la presó i l'altre en llibertat

El jutjat d'instrucció número 23 de Barcelona ha decretat la presó provisional, comunicada i sense fiança, pel detingut de 51 anys i nacionalitat irlandesa. La magistrada, en l'altre cas, ha optat per la llibertat provisional, donat que ningú ha sol·licitat el seu ingrés penitenciari. Com a mesures cautelars per l'ucraïnès han acordat la retirada del passaport, així com la prohibició de sortida del territori i compareixences puntuals en seu judicial. La causa, oberta pel delicte d'homicidi, ha estat declarada secreta.