Cada dia els fets es repeteixen fins que passa alguna cosa que fa el dia inoblidable. Ha passat avui, a la cantonada entre el carrer de Casanova i l’inici de l’avinguda de Roma, a l’Eixample de Barcelona. Al voltant de les deu un drapaire romanès força conegut a la zona ha obert un contenidor de rebuig i hi ha trobat una maleta on hi havia un cadàver. "Tremolant i en estat de xoc" s’ha acostat fins a un jove estanquer de la zona que estava fent la ruta per omplir les màquines dels bars i qui coneix de comprar-li tabac. “Amic, amic, he trobat alguna cosa”, li ha comentat, gairebé tremolant

Amb un pal de ferro que fa servir per remenar la brossa, el captaire ha vist que la maleta, de grans dimensions, era més gran del que habitualment hi ha al contenidor de rebuig, pesava molt i quan l’ha obert ha vist el que semblaven restes humanes. Amb l’estanquer ho han confirmat. En un primer moment el botiguer no ha vist res, però l’olor l’ha situat. En una segona inspecció ha confirmat el que el seu conegut li havia dit. Hi havia una maleta amb el cos d’una persona a l’interior.

Una maleta gran amb un home trossejat a l'interior

Tal com ha explicat el jove a ElCaso.cat, dintre de la maleta, de mides més grans que les de cabina, de color negre, hi havia, “perfectament tallat”, el tors del que sembla un home. “Es veia podrit, però tenia pèl”, ha assegurat. Les proves forenses hauran de confirmar si es tracta d’un home o d’una dona. També s'haurà d'aclarir quines parts del cos s'han trobat i, sobretot, on són les que falten.

 

No portava el mòbil a sobre i ha volgut tornar fins a l’estanc per trucar al 112. De camí, però, s’han creuat amb una ambulància, l’han avisat i els tècnics del SEM han confirmat el que el drapaire i l’estanquer imaginaven. Després han alertat els Mossos de la comissaria de l’Eixample, que han acordonat la zona fins que han arribat els investigadors del grup d’Homicidis de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió de Barcelona. Els Mossos també han confirmat que el que hi havia a l’interior de la maleta era un cos humà i han informat el jutge de guàrdia, que al voltant de la una del migdia, a la cantonada entre Roma i Casanova, ha fet oficialment l’aixecament del cadàver i ha ordenat el secret de sumari per evitar complicar la investigació que han arrencat els investigadors de la policia catalana.

Investigació oberta i complicada

Tot sembla indicar, com també detallen els testimonis, que el cos trobat aquest migdia és d’un home, tot i que les proves forenses que se li practicaran ho hauran de confirmar. Els Mossos, per seguir amb la investigació, han retirat el contenidor de rebuig on s’ha trobat la maleta per buscar més indicis i localitzar les possibles restes del cos que, a hores d’ara, encara no s’han pogut localitzar.

El Grup d’Homicidis de Barcelona de la policia catalana no han volgut avançar cap detall de la investigació i tampoc hipòtesi sobre la possible identitat de la víctima o com ha mort. Fonts de la policia catalana no amaguen que la investigació per aclarir aquesta macabra troballa pot anar per llarg.