Dos reclusos s'han escapat d'una presó de Virgínia, als Estats Units, cavant un túnel minuciosament amb un raspall de dents modificat. Els dos homes van protagonitzar una fugida de pel·lícula del centre penitenciari Newport News aprofitant l'error estructural de l'edifici per obrir el forat. Però, on van anar? Doncs, això és possiblement el més curiós de tot, perquè van ser enxampats en un local de creps especialitzat en esmorzars, en una franquícia de restaurants IHOP (International House of Pancakes) a Hampton. La fugida va durar poc més de nou hores i van tornar a ser detinguts amb l'ajuda de la ciutadania, que van alertar a la policia.

Però, tot i que el raspall de dents estava modificat, tothom es pregunta com van aconseguir sortir de la cel·la amb una paret teòricament ben construïda. El govern de la ciutat de Newport News, a l'àrea metropolitana de Hampton Roads de Virgínia, no ha donat més detalls de quin seria el problema estructural pel qual van fugir, especialment perquè, pel que sembla, es repeteix a altres parts de la presó. Els dos homes que van fugir aquest dilluns a la nit eren John Garza, de 37 anys, i Arley Nemo, de 43, segons ha informat el xèrif Gabe Morgan.

Un raspall de dents, una peça metàl·lica i unes creps

El raspall de dents modificat va complementar-se amb una peça metàl·lica. Amb totes dues eines van aconseguir accedir a les barres de reforç situades entre les parets. I, un cop les tenien al seu abast van obrir un petit forat a la paret, per on van sortir per després grimpar fins al mur de contenció. I, així, van ser lliures durant unes nou hores, fins que els ciutadans van alertar al Departament de Policia de Newport News perquè els havien localitzat en un establiment especialitzat en creps i esmorzars.

"Estic agraït als ciutadans que els van veure a l'IHOP i ho van notificar a les autoritats", ha dit el xèrif en un comunicat. Els dos fugitius, novament detinguts, van ser engarjolats l'any passat per delictes menors: un per estafa, furt, falsificació, possessió d'eines per robar, violació de llibertat condicional i desobediència al tribunal; i l'altre pels dos últims i per incompareixença davant la justícia.