Els Mossos d’Esquadra investiguen l’agressió homòfoba que va patir, ahir al vespre, una dona transsexual a l’avinguda de Miraflores de l’Hospitalet de Llobregat, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Els fets es van registrar al voltant de les nou del vespre quan tres homes, que encara no han pogut ser detinguts, van assaltar la noia amb crits i insults per la seva condició sexual i també la van agredir. La dona va haver de ser atesa a un centre mèdic i aquest matí s’ha presentat a la comissaria de l’Eixample per denunciar els fets. Segons ha pogut saber aquest mitjà, l’agressió que va patir la noia transsexual va ser al mig del carrer i els tres homes que la van assaltar li van proferir diversos insults i després, com a mínim dos d’ells, li van donar cops i van escapar del lloc dels fets. 

Investigació per detenir els tres agressors

Els Mossos d’Esquadra es van personar al lloc dels fets i després van facilitar atenció a la víctima, que aquest matí s’ha personat davant de la policia catalana a la comissaria de l’Eixample per donar detalls de l’agressió i poder aportar informació sobre els tres agressors que li van donar cops. La víctima no està ferida greu, segons han informat fonts de la policia catalana coneixedores de la investigació que està en marxa. Ara mateix no consten detinguts i tampoc s’han pogut identificar els tres homes que van agredir la noia  a l’Hospitalet de Llobregat. 

Després de rebre la denúncia, el cas quedarà en mans de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat, que haurà d’avançar amb la identificació dels agressors i la seva detenció, si es confirmen els fets que ha detallat la dona davant de la policia catalana. Els investigadors hauran de revisar les càmeres de seguretat de la zona per tal de poder intentar caçar-los i alhora trobar testimonis que els puguin també reconèixer i confirmar la versió de la dona agredida.

Cada cop, més detinguts

Fa pocs dies els Mossos d’Esquadra explicaven que els casos d’agressions contra persones per la seva condició sexual, el que emmarquen en agressions homòfobes i LGTBI-fòbiques, s’han disparat els darrers anys. Durant l’any 2021 se'n van denunciar 215 a tot Catalunya i es van detenir 48 persones per aquest tipus de delictes. L’any 2020 es van denunciar 143 casos, un 50% menys. Els Mossos creuen que aquest creixement no es deu al fet que ara es donin més agressions sinó que les entitats del col·lectiu LGTBI han fet "molt bona feina" perquè les víctimes s'atreveixin a denunciar.

En relació als fets denunciats l'any passat, des dels Mossos d'Esquadra, asseguren que els agressors no són grups que surtin "de cacera" sinó individus que acostumen a agredir pel seu compte en contextos de "gratuïtat". Per darrere dels atacs LGTBI-fòbics hi queden els episodis d'odi vinculats a discriminacions racials (28% del total), que es mantenen estables en la mitjana dels darrers tres anys al voltant dels 135 casos (141 al 202o), segons les dades de Mossos.