Dos menors, de 12 i 14 anys, van ser el préstec que un pare de Palma (Mallorca) va fer a un amic seu perquè, presumptament, n'abusés. L'home de 53 anys ha estat detingut per la Policia Nacional juntament amb el seu company de 71 aquest dimarts. Estan acusats d'un delicte d'agressió sexual i corrupció de menors. No obstant això, els fets no són tan recents com sembla i van produir-se fa quatre anys, quan els nens eren encara més petits. El seu progenitor, que tenia la pàtria potestat, deixava que mantinguessin trobades d'índole sexual a la força a canvi que el septuagenari els donés diners i roba als menors i una altra quantitat de bitllets per al seu pare.

L'home es quedava amb els diners dels fills mentre abusaven d'ells

El pare, a més, es quedava en moltes ocasions amb els diners que el septuagenari els donava als fills. Això, no obstant, no va ser el més esperpèntic de la situació, ja que els dos menors van alertar-lo del que realment passava quan anaven a casa de l'amic, però ell els va respondre que era impossible. Però a més, el seu progenitor els pegava pallisses amb la sivella de ferro del cinturó o puntades de peu amb botes de metall i fins i tot els estirava els cabells brutalment. Tot això acostumava a succeir després que tornés borratxo a casa recurrentment.

Tot això va fer-se públic després que la mare dels nens denunciés el que passava, que va ser posat en coneixement de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials i va passar a la Unitat de Família i Dona de la Policia Nacional. Un cop van aconseguir informació al respecte i van prendre declaració als menors, van actuar detenint els dos homes. Els fills han estat posats sota tutela de la mare com a mesura d'urgència. Els dos arrestats han passat a disposició judicial aquest dimarts, però no ha transcendit la situació a la qual es troben actualment.