Caçat un presumpte pederasta a Màlaga. Un home septuagenari ha estat detingut per la Policia Nacional per un delicte de corrupció de menors a la ciutat andalusa. Els captava mitjançant regals i drogues, a més de pagar-los la roba i altres capritxos com, fins i tot, la quota del gimnàs. Els investigadors estimen que el nombre de víctimes ascendiria a una vintena o més, entre menors i joves que ja han fet més de 18 anys. L'objectiu de l'individu era obtenir imatges i trobades d'índole sexual, segons ha informat la policia.

Regals, drogues i diners per abusar de nois menors

L'investigat, que ha quedat en llibertat amb càrrecs a l'espera de judici, atreia al seu domicili nois menors d'edat engalipats mitjançant l'entrega de gran varietat de regals, drogues i diners per aconseguir aquestes trobades sexuals. De fet, durant les primeres indagacions, que van iniciar-se al febrer després de rebre una carta anònima en una comissaria de la Policia Nacional alertant de la presència del presumpte pederasta a la ciutat; van descobrir que el suposat autor dels fets era un home d'uns 70 anys que vivia sol i no tenia descendència. Poc després, van comprovar que era una persona molt activa a les xarxes socials, amb milers de seguidors, la majoria d'ells per sota dels 18 anys.

Un punt sospitós, però no definitiu. Els agents van constatar al cap d'un temps que al domicili del detingut hi anaven nens i s'hi estaven moltes hores a dins. "Havia creat un clima acollidor per a ells, amb accés a drogues i alcohol, una videoconsola i televisió per cable amb canals de futbol i música", han informat des de la Policia Nacional. La investigació va descobrir que les relacions socials que tenia l'home es limitaven gairebé exclusivament a trobades amb joves procedents de famílies desestructurades, als quals acompanyava al seu dia a dia. Va arribar a pagar la quota del gimnàs a vuit joves, majors i menors d'edat, fent-se passar per un familiar d'ells.

El septuagenari regalava roba als nois. De fet, va comprar-li tota la vestimenta per a la graduació a un d'ells. Tot això, sumat a la facilitat per aconseguir diners i drogues, a més del clima de tranquil·litat i refugi que va crear al seu domicili on els joves menors hi passaven moltes hores. La Policia Nacional, davant de totes aquestes evidències, el va detenir el passat 7 de juliol, tot i que no ha estat fins ara quan ha acabat la investigació amb la descàrrega i anàlisi del material informàtic intervingut al seu domicili, que equival a més de 70.000 folis en format pdf. No obstant això, l'individu ha quedat en llibertat amb càrrecs i està a l'espera de judici, després que els fets fossin posats en coneixement del jutjat d'instrucció número 11 de Màlaga.

Escorcoll del domicili del septuagenari

En l'escorcoll del seu habitatge a Màlaga s'ha intervingut gran quantitat d'arxius informàtics, que el seu bolcat i anàlisi equivalen a més de 70.000 folis en format pdf, que inclouen imatges amb menors nus i, en alguns casos, mantenint relacions amb l'arrestat, així com fotos en l'immoble consumint gas del riure, haixix i alcohol. També es van trobar nombroses ampolles d'alcohol, una videoconsola, llaminadures, tabac, haixix, una quantitat abundant de paquets de macarrons i tomàquet fregit així com nombrosos paquets de calçotets sense obrir, entre altres efectes.