La Guàrdia Nacional de Noruega ha notificat que un jove armat amb un arc i fletxes ha matat almenys quatre persones i ha deixat diversos ferits a Kongsberg. L'assaltant ha estat arrestat.

Assassinat múltiple a Noruega

El portaveu de la policia, Øyvind Aas, ha explicat que segons la informació de la qual disposen, el detingut ha actuat sol. "Lamentablement, podem confirmar que hi ha diversos ferits i també, per desgràcia, diversos morts", ha afirmat.

Fletxes utilitzades en l'atac / RRSS

Fletxes utilitzades en l'atac / RRSS

Cap a un quart de set de la tarda la policia ha rebut múltiples avisos sobre un home armat que s'estava movent per la ciutat. Les primeres informacions apunten que l'home s'ha anat desplaçant, de manera que hi ha més d'una escena del crim.

La Policia ha acordonat una gran zona de la localitat de Kongsberg. Un gran nombre de patrulles policials i ambulàncies han acudit al lloc de l'atac i la policia ha demanat la població que no sortís al carrer. Els agents han acabat arrestant l'autor dels fets i ara investiguen les motivacions i circumstàncies de l'atac.

L'ajuntament de Kongsberg ha habilitat un centre d'acollida per als afectats i mobilitzat un equip de crisi per afrontar la situació.

Kongsberg és una ciutat i municipi al comtat de Buskerud, localitzat al sud del país, a una hora a l'oest d'Oslo. És coneguda per ser la seu de l'empresa de defensa més important de Noruega, 'Kongsberg Gruppen'.

La matança d'Anders Breivik

Aquest atac es produeix pocs mesos després que Noruega commemorés el desè aniversari de la matança d'Utoya, quan l'ultradretà Anders Breivik va assassinar 77 persones, la majoria joves militants socialistes, en un dels pitjors traumes de país nòrdic.

El 22 de juliol de 2011 Anders Breivik va cometre un atemptat terrorista amb un saldo de vuit persones assassinades per la detonació d'un cotxe bomba a Oslo. Posteriorment va protagonitzar un tiroteig al campament d'estiu de la Lliga de la Joventut (AUF) a l'illa d'Utoya, assassinant a 69 adolescents participants.

L’agost de 2012 Breivik va ser declarat culpable d'assassinat massiu, causar una explosió fatal i terrorisme.

El dia dels atacs l'homicida va distribuir electrònicament un manifest: '2083: Una Declaració Europea d'Independència', descrivint la seva ideologia militant, que estableix una visió de món que abasta l'oposició a l'Islam i culpa el feminisme de donar lloc a un "suïcidi cultural" europeu.