Un home de 72 anys ha passat la nit d'aquest diumenge atrinxerat a casa seva, a Huétor Tájar (Granada), amb els seus dos nets menors d'edat i una escopeta de caça. Quan els agents de la Guàrdia Civil han aconseguit entrar a l'habitatge aquest dilluns al matí, s'han trobat una horrible escena: els nens, de 10 i 12 anys, morts al costat del cadàver del seu avi en què es considera, a hores d'ara, com un doble assassinat amb suïcidi. A falta de conèixer els resultats de l'autòpsia, els investigadors de l'Institut Armat especulen que l'home hauria matat primer els nets i que, hores més tard, s'hauria disparat a si mateix amb l'arma, per a la qual tenia llicència. 

L'alerta que l'home s'havia atrinxerat va arribar a la sala d'emergències 112 quan faltaven vint minuts per a les deu de la nit. Segons l'avís, l'home s'havia tancat a casa seva, al carrer Alfredo Nobel, amb una arma de foc, amenaçant la vida de dos familiars, tot i que en aquell moment encara es desconeixia que es tractava de dos menors. Un dels nens, segons les primeres informacions, hauria mort asfixiat i el seu germà, d'un tret. El desencadenant de tal atrocitat hauria estat una discussió de l'avi amb el seu gendre

Durant tota la nit, l'home ha romàs tancat a casa seva amb els dos menors com a ostatges. Fins a l'arribada de la Unitat Especial d'Intervenció de la Guàrdia Civil, van ser alguns dels familiars de l'avi els qui van intentar negociar amb ell perquè deixés anar els nens, però sense èxit. Cap a les cinc de la matinada, l'home ha dit als mediadors que acabaria la conversa, ja que havia d'anar a preparar els germans per anar a l'escola. Segons el delegat del govern espanyol a Granada, Pedro Fernández, en aquell moment "es confia plenament" en el que diu, i tothom espera que els menors surtin il·lesos. 

Però, en arribar l'hora a la qual havien d'abandonar l'habitatge, cap a les vuit, no s'ha detectat cap moviment, i la policia ha decidit intervenir. Desafortunadament, quan els agents han entrat a la casa, poc abans de dos quarts de nou, ja era massa tard i no han pogut fer res per salvar la vida de cap d'ells. Després de conèixer-se la tràgica notícia, els sanitaris desplaçats també a la zona han hagut d'atendre el pare dels dos menors per una crisi d'ansietat. 

La filla i la dona de l'home van morir en un accident al març 

Tot i que les circumstàncies exactes d'aquesta discussió no es coneixen, l'home i el marit de la seva filla podrien haver tingut una relació força tensa després que l'àvia i la mare dels dos nens assassinats morissin en un accident de cotxe el passat mes de març. Segons sembla, al volant hi anava l'avi, que va estampar-se contra un mur a la localitat de Loja. Els menors també viatjaven amb ells i van resultar ferits. 

atrinxerat granada (1)
L'home ha acabat matant els dos nens després de tota la nit atrinxerat amb ells / Miguel Ángel Molina, EFE.

L'Ajuntament de Huétor Tajar ha decretat tres dies de dol oficial i han suspès les festes de la fira de maig que acabaven avui. A través de les xarxes socials han emès un comunicat expressant el seu condol i oferint el seu suport als familiars dels dos nens i de l'avi morts aquest matí de dilluns.