Un home ha estat detingut després d'haver-se atrinxerat a casa seva a Las GabiasGranada. L'individu, amb diverses bombones de butà, s'ha tancat al seu domicili, del qual s'ha negat a sortir, i ha amenaçat de fer-les explotar. Tot ha començat aquest dijous al matí en intentar ser detingut per la Guàrdia Civil després d'una denúncia interposada per danys continuats pels veïns del bloc en el qual resideix. L'arrest dins de l'habitatge ha estat impossible i davant de l'actitud violenta que presentava, els veïns han estat desallotjats com a mesura de prevenció.

Un ampli dispositiu policial de la Guàrdia Civil s'ha establert al voltant del bloc de pisos i ha provat de convèncer-lo perquè s'entregués. L'home, més enllà de les bombones de butà, no anava armat, però aquests dipòsits inflamables sumats a amenaces de l'individu han portat els agents a ordenar el desallotjament de l'edifici. Aquest escenari s'ha viscut arran de la denúncia interposada pels veïns per danys continuats, per la qual cosa els agents han anat a casa seva per detenir-lo, però ell s'ha negat refugiant-se al seu pis.

"Immunitat diplomàtica" per treballar per a "diferents grups d'intel·ligència"

El president de la comunitat de veïns, Francisco José Sánchez, ha explicat a EFE que l'home s'ha atrinxerat després d'haver amenaçat de fer explotar quatre bombones de butà. Com en ocasions anteriors, ha assegurat als veïns que el bloc és seu i ha argumentat que no pot ser detingut pels agents de la Guàrdia Civil perquè compta amb la "immunitat diplomàtica que li atorga haver treballat per a diferents grups d'intel·ligència". A la zona s'han desplegat diverses patrulles de l'Institut Armat, inclosos especialistes en explosius, i una dotació dels bombers a l'espera de poder convèncer l'home perquè abandonés la seva actitud i sortís del pis per ser arrestat.

Finalment, cap a un quart de vuit del vespre, després de gairebé vuit hores, un cop han tingut l'autorització judicial, els agents de la Guàrdia Civil han acabat entrant al domicili amb un negociador. Després de parlar amb ell cara a cara, l'home s'ha acabat entregant sense que s'hagi produït cap ferit ni cap incident destacat. L'home ha quedat detingut, mentre que minuts després els efectius policials han tret les sis o set bombones de butà que hi havia dins l'immoble.