Un home està sent investigat per la Guàrdia Civil després d'haver matat una egua amb una destral i haver-li amputat tres potes a Pollença. Després va abandonar el cadàver, que va ser trobat setmanes després per uns excursionistes.

Mata una egua a destralades

Segons les informacions publicades aquesta setmana, els fets van tenir lloc el passat 9 d'abril en una finca de Pollença, Mallorca, propietat d'un ciutadà alemany, i a l'interior del qual l'investigat criava diversos toros i cavalls.

Un dels testimonis que la Guàrdia Civil va prendre declaració va explicar una de les egües que posseïa l'acusat havia quedat atrapada en un pas canadenc, una fossa de petita profunditat coberta per barrots metàl·lics, que permet el pas de vehicles i vianants, però no el de bestiar.

Pas canadenc / Wikimedia

Pas canadenc / Wikimedia

L'animal, en ficar les peülles entre els barrots, s'havia trencat diverses potes i bloquejava el camí. Una persona que havia d'utilitzar aquest pas va avisar l'amo, que es va presentar al lloc.

Li amputa les potes

Segons el relat del mateix testimoni, el propietari de l'animal li va dir que havia trucat a un veterinari, però que no li contestava.

Tot seguit va anar al seu vehicle, va agafar una destral i va colpejar diverses vegades amb ella al cap a l'egua fins a causar-li la mort.

Després li va tallar tres de les potes per alliberar el cadàver de la barrera. El va lligar amb una corda i el va arrossegar uns tres-cents metres amb el cotxe, per deixar lliure el camí.

Destral / Pixabay

Destral / Pixabay

A continuació va deixar el cadàver del cavall en un costat del camí, on va quedar abandonat a la intempèrie. No va ser fins dues setmanes després quan uns excursionistes van trobar les restes descompostes de l'animal amb senyals evidents de violència i les potes amputades. Un d'ells va alertar la Guàrdia Civil i diversos agents van acudir al lloc a realitzar una inspecció.

Investigat per maltractament animal

En buscar per la zona de la troballa, van localitzar la barrera canadenca, on encara hi havia restes de sang i pèl, i poc després van descobrir el cadàver de l'egua.

Després d'una investigació, van arribar fins a l'amo de l'animal, que va admetre que havia sacrificat l'equí amb una maça per evitar que patís, ja que tenia tres potes trencades i no podia sortir del pas, i impedia la circulació de vehicles.

Els encarregats de continuar investigant són el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) i agents de la caserna de Pollença de la Guàrdia Civil.

Ara s'ha pogut descobrir que l'home, de 61 anys, comptava amb almenys deu antecedents: un delicte d'incendi, una infracció a la normativa sobre animals de companyia, infracció de les normes sobre sanitat animal, infracció de la normativa sobre espectacles taurins, desordres públics, delicte de furt, i delicte de lesions.