La Guàrdia Civil investiga la mort d’un cavall trobat sense vida en una nau de Lleida. L'animal es trobava amb les potes lligades i en avançat estat de descomposició, segons ha informat el grup rural de l’Institut Armat.

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil, van localitzar a principis d'abril un cadàver d'un cavall en una nau abandonada de Lleida, situada a la partida Grealó. Els agents es van desplaçar a la zona i van localitzar-lo a les rodalies de la nau, que s’ha havia convertit en un abocador incontrolat, entre una multitud de runa i residus de tota mena.

Investigació per aclarir la mort del cavall

Els agents d’aquesta unitat especial de la Guàrdia Civil va trobar l’animal amb les potes del davant lligades i ja presentava un avançat estat de descomposició. El cavall, però, no mostrava signes aparents de violència i no disposava de xip d'identificació.

Crimen Rojales / Guardia Civil

Imatge d'arxiu de dos agents de la Guàrdia Civil / ElCaso.cat

Pels agents del Seprona de la Guàrdia Civil, l’aparició del cadàver amb les potes lligades i abandonat d’aquesta manera genera dubtes sobre les causes reals de la mort. S’ha obert una investigació per mirar d’aclarir-ho, sabent com va morir i de qui era propietat l’animal.

Abocador il·legal clausurat

Després de la pràctica de gestions, es va aconseguir identificar el titular de la finca, propietat d'una empresa amb domicili social a Lleida. Un cop dutes a terme les comprovacions pertinents, la Guàrdia Civil va informar a l'Ajuntament de Lleida del dipòsit no autoritzat de residus, així com de la troballa del cadàver de l'equí.