"¿Queréis movida?". Així va començar un home, presumptament, l'atac amb un bolígraf en una biblioteca pública de València. L'individu, de 30 anys i ara detingut, va intentar clavar un boli al coll dels dos joves de 20 anys que estaven estudiant al centre. La motivació va ser, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, que l'estaven "mirant malament". Els fets van succeir aquest divendres cap a dos quarts de cinc de la tarda, que va ser quan la Policia Nacional va ser alertada que una persona s'estava comportant de forma molt agressiva colpejant dos nois.

No era el primer cop que es tornava agressiu a la biblioteca

Els agents, un cop van arribar al lloc dels fets, el primer que van fer va ser preguntar als vigilants de seguretat privada de la biblioteca. Aquests van explicar-los que no era el primer cop que l'home protagonitzava actes violents al centre. De fet, ja havia estat expulsat de l'edifici per atacs anteriors. Els policies van anar fins la segona planta, on va produir-se la suposada agressió i van entrevistar-se amb les dues parts implicades. Les víctimes van assegurar que estaven estudiant en silenci i el ja arrestat va començar a increpar-los i a dir-los repetidament "¿queréis movida?". Segons ells, sense cap justificació, i fins i tot els hi va propinar una bufetada.

El noi que va veure com el seu amic rebia la bufetada va aixecar-se per defensar-lo i l'home, presumptament, li va propinar un cop de puny a la cara. Pel que sembla, el suposat agressor va ser més ràpid en els atacs que els dos joves junts i tot va acabar en un forcejament, que va ser quan l'home hauria tret un bolígraf per intentar clavar-se'ls al coll i matar-los. 

Els policies nacionals van continuar amb l'interrogatori i van preguntar al presumpte agressor. Aquest va acceptar que els fets havien estat més o menys així, però encara no sabien el perquè. L'home va manifestar que s'havia sentit amenaçat perquè els dos joves l'havien mirat malament. Amb tot això, els agents van detenir al sospitós per un delicte d'amenaces. L'arrestat, que té antecedents policials per fets similars, ha passat a disposició judicial.