Un home ha ingressat a la presó després que els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana l'hagin detingut com a presumpte autor de diverses agressions registrades en les últimes setmanes al barri del Gorg de Badalona (Barcelona).

A través de les xarxes socials, la policia catalana ha detallat que aquest home ha atacat com a mínim vuit persones en l'últim mes i mig, sense motiu aparent.

Aquesta persona ha agredit diverses dones al barri de Gorg de Badalona i en alguns carrers de Santa Coloma de Gramenet. Normalment, va muntat en una bicicleta i tot apunta que les agressions serien produïdes per un problema psiquiàtric.

Les paraules de l'alcalde

En un comunicat, l'alcalde de Badalona, el socialista Rubén Guijarro, ha destacat que no és la primera vegada que es deté aquest home i ha reclamat un canvi en el Codi Penal en relació amb la multirreincidencia.

"Les agressions constants que estan rebent els veïns no poden quedar impunes i les institucions no podem quedar-nos indefenses davant fets d'aquesta gravetat", ha apuntat l'alcalde.

Guijarro també ha indicat que l'Ajuntament estudiarà si es pot personar contra l'esmentat subjecte, que podria sofrir algun tipus de trastorn mental.

Albiol demana la seva expulsió

A finals de desembre, la Policia Nacional va obrir un expedient d'expulsió per avaluar la possibilitat d'expulsar aquest home del país, atès que és de nacionalitat gambiana i no disposa de documentació en regla per residir a Espanya.

El cap de l'oposició a Badalona, Xavier García Albiol, ha reclamat al govern municipal que remogui "cel i terra" per accelerar l'expulsió del presumpte agressor.

Més víctimes de l'agressor

Montse, una de les agredides, va denunciar l'agressió el 29 de novembre passat. Ella va decidir compartir les seves sensacions a través del seu compte de Facebook, sobre com van passar els fets que van passar a prop del col·legi Salvatella de Santa Coloma. Va explicar que l'agressor li va donar una puntada de peu: "Em va fer mal al maluc i al peu".

 

També va relatar que no va aconseguir veure-li la cara, però compartia la informació per veure si algú coneixia aquest home que anava per aquella zona agredint altres persones.

A la mateixa publicació una altra dona va respondre al missatge relatant la seva experiència: "A les 10 del matí a prop de l'Hotel Ibis un home que anava amb bici m'ha cridat i va amenaçar de pegar-me".

Aquesta mateixa persona comenta que després d'haver-la amenaçat va fer el mateix amb una altra dona gran que la volia ajudar, ja que l'agressor l'estava increpant.