La Policia Nacional ha detingut aquest diumenge al migdia un jove de 25 anys i origen algerià que des de les nou del matí portava atrinxerat als lavabos d'un restaurant de Ciutadella, a Menorca. El noi hauria amenaçat alguns vianants moments abans, per la qual cosa una patrulla policial va acudir a l'escena. En veure els agents, l'ara detingut va escapar corrent cap al centre del municipi, i ha acabat refugiant-se a l'interior del restaurant Aurora, a la plaça d'Alfons III Conqueridor. Ràpidament, el saló i la terrassa de l'establiment han quedat evacuats, i la policia ha acordonat la zona mentre intentaven negociar amb el jove. 

Segons sembla, les persones que passejaven pels carrers dels voltants de la plaça van avisar als serveis d'emergències avisant de la presència d'aquest noi que es comportava de manera molt violenta i erràtica, amenaçant i escridassant als vianants. 

Moments de molta alarma

L'individu, que no parava de cridar i es negava a entregar-se a les autoritats, portava a sobre una motxilla que va fer pensar als agents que potser duia alguna mena d'arma o artefacte explosiu. Per aquesta raó van desallotjar ràpidament el restaurant i els comerços dels voltants, i van intentar calmar el jove i aconseguir que sortís de manera tranquil·la. Una vintena d'agents de la Policia Nacional i de la Policia Local han acudit al lloc per tractar amb el presumpte delinqüent, protegits amb armilles antibales i escuts protectors. 

Durant tot el matí han estat negociant amb ell, fins que, poc després del migdia, el jove s'ha donat per vençut i ha sortit dels lavabos on s'havia tancat, mans enlaire. En quant ha aparegut per la porta d'entrada del restaurant, els agents que hi havia a l'escena l'han emmanillat i l'han traslladat a comissaria per prendre-li declaració. El jove està acusat dels delictes d'atemptat contra agents de l'autoritat, amenaces greus, resistència i desobediència.