Una persona ha resultat morta i una altra ha estat ferida greu aquest dimarts al migdia en un tiroteig que ha tingut lloc al barri de Campclar de Tarragona, a tocar de la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, quatre persones han disparat des d'un pis dels voltants; es tractaria d'una disputa entre dues famílies d'ètnia gitana, els motius de la qual encara no han transcendit.

Agents de la policia catalana, juntament amb efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana, de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i del Grup Especial d'Intervenció (GEI) s'han desplaçat al lloc dels fets i han detingut els quatre sospitosos. Poc després, aquest vespre, els Mossos han arrestat sis homes més relacionats amb el tiroteig, tot i això la investigació continua oberta per determinar el seu grau de participació en la baralla.

 

En un principi, des del cos policial han informat sobre dues persones ferides de molta gravetat per arma de foc, però una d'elles ha acabat morint al mateix lloc del tiroteig, a causa d'una ferida de bala que li ha perforat el pulmó, abans que poguessin arribar els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). També hi ha una tercera persona amb una ferida al cap provocada per un cop amb un objecte contundent, que tot apunta que seria un bastó. Els paramèdics han atès els ferits dins de les dependències policials, on també han traslladat el cos de la víctima mortal, a l'espera de poder ser retirat amb seguretat.

Atrinxerats en un pis 

La policia catalana ha pogut identificar els autors dels trets, quatre homes que han obert foc contra les víctimes des del segon pis d'un edifici proper a la comissaria. Els sospitosos han acabat atrinxerant-se a l'apartament, i els Mossos han intentat negociar amb ells, però, finalment, han estat efectius de l'ARRO els qui han entrat per la força i han detingut tots quatre. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, també han localitzat una arma, que es mirarà si té relació amb els fets.

642a2fc6 fed2 4953 9805 97bf2b1f6984 (1)
Els Mossos han acordonat la zona de la comissaria | ACN

La principal hipòtesi dels motius d'aquesta baralla, que ha acabat amb un mort i dos ferits, sembla que ha estat una revenja entre clans, però s'haurà d'esperar que una investigació més en profunditat pugui confirmar aquesta teoria; la policia catalana està treballant per poder esclarir les circumstàncies exactes d'aquest fet, mentre mantenen un cordó de protecció al voltant de la comissaria, i vigilen possibles reaccions al barri, que és una de les coses que fa patir més, ara per ara, per les hostilitats que acostumen a tenir aquest tipus de famílies quan estan enfrontades.

No era el primer cop que les dues famílies que avui s'han enfrontat a trets havien protagonitzat baralles pel control del territori i també per temes relacionats amb una de les parelles del clan. Els Mossos creuen que una part del clan que ha participat en l'enfrontament ja ha pogut escapar del barri de Campclar. Les investigacions hauran d'aclarir ara el paper dels detinguts i també quin paper jugava la persona que ha acabat morint.

 

Zona zero de problemes a Tarragona

Campclar és un dels punts de la capital tarragonina, extramurs, on hi ha més comunitat gitana i és un focus important de problemes, tot i estar gairebé paret amb paret amb la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la regió de Tarragona. L'incident ha estat seguit en directe des de Tarragona pels caps regionals i des d'Egara, el quarter general dels Mossos d'Esquadra, pel comissari en cap i altres comissaris, que ha monitorat l'incident i han guiat els comandaments de Tarragona en la resolució del crític incident.