Nou cop contra el narcotràfic a l’Hospitalet de Llobregat. Agents de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra conjuntament amb la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet han desmantellat un pis des d’on es venia droga, sobretot cocaïna tallada de molt mala qualitat, i on també s’hi podia consumir. La investigació també va permetre intervenir en el pis que els camells guardaven la droga i els diners i que servia per abastir el narcopís. L’explotació de la investigació ha permès la detenció de quatre homes, d’entre 19 i 42 anys, de diverses nacionalitats. Segons ha pogut saber ElCaso.cat són de nacionalitat pakistanesa, india, dominicana i espanyola.

La policia va tenir sospites que a la zona, al centre de la ciutat, hi havia un pis on es podia comprar i consumir droga quan van tenir coneixement d’una afluència constant de persones drogodependents a un domicili ocupat als baixos d’un edifici. A més, també es va notar un creixement dels delictes a la zona, que realitzaven els usuaris del narcopís, per robar i aconseguir diners o productes de valor per intercanviar per droga amb els responsables del narcopís. 

La cocaïna més dolenta de Barcelona

Segons han explicat els Mossos d’Esquadra en una nota de premsa, en una primera fase de la investigació, els agents van constatar que diferents persones accedien a l’edifici per tal d’adquirir les dosis de cocaïna, i van comprovar que la droga que es venia estava molt adulterada, de fet, es tractava d’una substància derivada de la cocaïna, altament adulterada i extremadament perillosa per a la salut, com la que ja s’havia localitzat en anteriors investigacions similars.

 

Els investigadors dels Mossos van poder saber que l’home que s’encarregava de la venda d’aquesta droga era el mateix que ja havia estat detingut en anteriors ocasions per tràfic de drogues, però que en aquesta ocasió ho feia conjuntament amb un jove, que intentava passar desapercebut residint de manera habitual en un segon domicili. 

Tenien un pis on guardaven la droga i els diners

Es va poder confirmar que els traficants feien desplaçaments puntuals al segon domicili i era previsible que fos allà on ocultaven la droga i els diners resultants de la seva venda. Durant la investigació més sospitosos van passar a integrar el grup de persones presumptament involucrades, sumant-se als primers investigats, fent gran el negoci.

El passat 7 de gener, després de rebre l’autorització judicial, i amb la col·laboració de l’ARRO dels Mossos, es van fer entrades als dos pisos i es van detenir els quatre homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament per tràfic de substàncies estupefaents. En el domicili utilitzat com a punt de venda de cocaïna els agents van comissar cocaïna, haixix i diners ocults així com persones consumint o que es disposaven a consumir-ne.

En el segon pis, que feia servei de magatzem de droga i diners, quan la policia hi va accedir van trobar un dels arrestats recomptant els diners que havien guanyat del tràfic de droga. Van comissar substància pendent d’analitzar i que podria emprar-se en l’adulteració de la cocaïna. En total, es van comissar 50 grams de cocaïna i 130 grams d’haixix.

Tots en llibertat amb càrrecs

Tot i que la majoria dels detinguts pels Mossos tenen antecedents pels mateixos delictes i ja han estat arrestats en diversos pisos, després de passar a disposició judicial, van quedar els quatre en llibertat amb càrrecs. Un equip conjunt de Mossos i la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet, asseguren fonts policials, no els hi trauran els ulls de sobre per poder detectar si tornen a posar en marxa un nou pis de venda i consum de droga a la mateixa zona de la ciutat del Baix Llobregat.