Aquest divendres la ITV de Tarragona ha protagonitzat una escena digna de pel·lícula de comèdia. Un vehicle ha envestit un altre amb tanta força que l'ha aixecat i ha quedat un muntat damunt de l'altre. Definitivament, no era aquesta l'escena que s'esperaven els del servei d'emergència quan se'ls van informar sobre un "accident".

Els fets van ocórrer aquest divendres a la tarda, quan un home es va disposar a passar amb el seu cotxe per aquesta inspecció tècnica reglamentària. El conductor, un home d'edat avançada, va confondre el fre amb l'accelerador i va ocasionar una col·lisió múltiple com que no va poder reaccionar a temps per l'ensurt. En total se'n van veure implicats quatre vehicles més que estaven fent cua per passar la inspecció, i un d'ells va acabar muntat sobre el cotxe descontrolat. 

Els treballadors de la ITV van trucar a la Guàrdia Urbana i al Sistema d’Emergències Mèdiques, que es van desplaçar immediatament al lloc dels fets. La preocupació va ser gran, però afortunadament no s’han hagut de lamentar ferits greus, tot i que un dels conductors ha hagut de ser traslladat a l’Hospital de Santa Tecla per una fuetada cervical.

Els incidents no sempre acaben bé

No tots els accidents que ocorren a la ITV acaben amb una anècdota graciosa. Fa dos anys va morir un home a Madrid després de ser atropellat pel seu propi vehicle. Es tractava d'un camioner de 46 anys que va quedar atrapat entre el seu camió i una columna de les instal·lacions quan, després de baixar del vehicle, aquest havia continuat la marxa. L'home no va poder reaccionar a temps i va morir gairebé a l'instant.

L’any passat va ser a una ITV de València on un cotxe va sortir disparat quan passava pel control d’emissions, i va atropellar una dona que esperava el seu informe, el conductor d’una moto i finalment va xocar contra un vehicle que justament acabava de passar la inspecció. El conductor es va despistar i va oblidar de posar el cotxe en punt mort. Quan el tècnic li va demanar que revolucionés el motor per fer la prova del gas, el vehicle va accelerar de cop.