La matinada de diumenge passat 29 de maig, un veí del poble de Canals (València) era detingut després d'atropellar mortalment una parella, a qui havia confós amb unes persones que buscava per agredir. En la seva declaració, admet que en el moment de l'atropellament havia "esnifat tres o quatre ratlles de cocaïna, fumat marihuana i begut tres gin tonics". L'investigat no mostra penediment ni ha demanat disculpes per les morts de la parella.

El terrible succés va tenir lloc diumenge passat per la matinada. El detingut, que es fa anomenar 'El Manxec', es trobava en un bar del poble de Canals quan va tenir una baralla física amb altres homes, que el van agredir violentament i li van pegar a la cara, per després anar-se'n. 'El Manxec' va sortir del bar poc després buscant revenja i va pujar al seu cotxe, amb el qual circulava a una elevada velocitat amb l'objectiu de trobar els seus agressors i atropellar-los. Ja conduint, va envair el carril d'un sol sentit de l'avinguda Valencia i, circulant a 80 quilòmetres per hora (quan la limitació és de 30), va veure un grup de dotze persones i es va dirigir a ells amb la clara intenció d'atropellar-los, pensant que eren els seus agressors. Per desgràcia, en el grup no hi havia cap de les persones que l'havien agredit anteriorment, i l'atropellament va tenir fatals conseqüències per a una jove semblant de 30 i 31 anys: ambdós van morir.

"Em vaig tornar boig"

En la declaració dels fets que el detingut va prestar a la policia, a la qual ha tingut accés el diari El Español, l'individu admet haver-se "tornat boig" a causa de la baralla i de la quantitat de droga i alcohol que havia estat prenent durant tota la nit. Tal com ha revelat el diari, 'el Manxec' admet haver consumit cocaïna, marihuana i alcohol en els moments previs a la baralla: "vaig esnifar tres o quatre ratlles de 'coca', dues cerveses, tres gin tonics i m'havien convidat a fumar marihuana". Assegura també que després d'aquest elevat consum es trobava una mica marejat. En la declaració, l'investigat també apunta que un grup de joves va entrar al bar on es trobava i van començar a pegar-lo, provocant-li ferides a la cara i sang, per després anar-se'n. Admet que es va dirigir cap al seu cotxe, aparcat a escassos 400 metres, amb la intenció de trobar-los i pegar-los.

"Quan vaig agafar el cotxe no estava en condicions de conduir"

L'home ha relatat com ha pogut els moments que va viure dins del cotxe, que van ser els últims per a la jove semblant d'hondurenys que no tenien a veure res amb l'enuig de 'El Manxec'. Admet no recordar el moment de l'atropellament, ni si més no el moment en què va caure al riu Sants amb el cotxe; tan sols recorda els curiosos gravant-lo i fent-li fotos, mentre ell li demanava a la policia que trobés els seus agressors. Tal com ha pogut saber El Español, l'individu, ja estavellat, li va dir al policia que creia que un dels seus agressors era entre els curiosos, i va suplicar que miressin les càmeres del bar perquè "m'havien pegat una pallissa i m'havien arruïnat la vida (...). No vaig veure les conseqüències del que havia fet, em vaig assabentar per la Policia Local". El detingut, que en cap moment no ha mostrat penediment ni ha demanat perdó a les víctimes, ha ingressat a la presó per un delicte contra la seguretat viària amb conducció temerària, si bé els familiars de les víctimes preparen l'acusació per sol·licitar dos delictes d'homicidi per imprudència.