La Mieke era una noia de 21 anys que ha estat brutalment assassinada a Amsterdam. El presumpte autor dels fets és un home de 27 anys que, després de calar foc a casa seva i apunyalar-la, ha fugit a Alemanya, però l'han aconseguit detenir. L'home havia conegut la seva víctima a través de Tinder i la va matar perquè aquesta havia decidit deixar de quedar amb ell.

Els fets han passat a Leeuwarden, un municipi dels Països Baixos a prop de la capital. La víctima d'aquest macabre crim és la Mieke Oort, una noia de 21 anys dels Estats Units que feia des del 2020 que vivia a Europa, ja que estava estudiant a la universitat d'aquest país.

La Mieke feia poc que havia tallat amb la seva parella i, per aquest mateix motiu, es va instal·lar la famosa aplicació de cites Tinder. Va ser en aquesta xarxa social on va conèixer el qui seria el seu futur assassí: el Thomas, un home de 27 anys.

El Thomas es va obsessionar amb la víctima quan aquesta el va deixar

El Thomas i la Mieke van començar a quedar fins que la dona de 21 anys li va dir que s'havien de deixar de veure, ja que volia reprendre la relació amb la seva exparella. A partir de llavors, el Thomas la va començar a assetjar perseguint-la pel carrer i enviant-li missatges a totes hores. De fet, fins i tot li va posar un GPS a la bicicleta per saber en tot moment on estava.

Mujer asesinada cita Tinder / Archivo

Una noia de 21 anys ha estat assassinada per la seva cita de Tinder als Països Baixos: el presumpte autor dels fets és un home de 27 anys que estava obsessionat amb ella i que la va apunyalar després de calar foc a casa seva / Arxiu

Li va posar un GPS a la bicicleta per saber on era en tot moment

"Va posar un GPS a la bicicleta perquè als Països Baixos tothom va en bicicleta. Ara mateix, estan intentant processar tot el que ha passat i acomiadar-nos d'ella", explica la germana de la víctima, que encara no dona crèdit a la surrealista situació.

L'assassina a punyalades i cala foc a casa seva

El presumpte autor dels fets va idear un pla al detall per assassinar-la: la va seguir fins a casa i la va incendiar. Per si no fos poc, just després va entrar al domicili i, per assegurar-se que moriria, la va apunyalar. Quan els agents van entrar al pis, van poder veure l'escenari del macabre crim i van aconseguir detenir el Thomas a la frontera amb Alemanya, ja que va fugir just després del crim.

Detingut després del crim quan intentava fugir a Alemanya

A causa de les flames, un noi de 25 anys i un altre de 30 van resultar ferits i hi ha una investigació oberta per esbrinar més detalls i esclarir els fets. El Thomas es podria enfrontar a penes de presó com a presumpte autor d'un assassinat masclista que ha commocionat Amsterdam i els Estats Units.