Nou cas de violència verbal en un centre mèdic de Palma (Mallorca). No és el primer cop que succeïx els darrers mesos a l'atenció primària de la ciutat, tot i que en aquest cas el presumpte agressor ha acabat detingut per la Policia Nacional. L'arrestat és un home de 33 anys i nacionalitat algeriana. L'individu va anar a urgències amb el seu nadó el passat diumenge 8 de gener. La infermera el va atendre i, segons ha informat el cos policial, hauria proferit amenaces de mort contra ella. Ara, l'ha denunciat davant dels agents de la comissaria de Platja de Palma per aquests fets.

Amenaces de mort per segona vegada en pocs mesos

L'home, segons la policia, va accedir a la consulta mèdica "molt alterat" per la qual cosa la sanitària va indicar-li que tenia que esperar els resultats fora de la consulta. Després d'això, va tornar-se agressiu i va reaccionar amb insults i va amenaçar de mort la infermera. La víctima, molt espantada, va trucar als serveis de personal de seguretat. Aquests van constatar que no era el primer cop que el pare del nadó que atenia protagonitzava un incident similar, l'últim va donar-se l'any passat, també als serveis d'urgències del mateix centre mèdic.

En aquest cas anterior, el detingut va anar a urgències perquè li estenguessin una recepta mèdica al seu bebè. No va ser la mateixa professional la que el va atendre en aquell moment, però la reacció va ser similar: xisclant-li i proferint-li insults i amenaces de mort. Com va passar el passat 8 de gener, l'any anterior també va haver d'intervenir el personal de seguretat. Però, la diferència, és que l'atac del 2022 va ser més violent, atès que l'home va fracturar el cristall de seguretat d'incendis i va deixar molt afectada la víctima. 

També va passar en un altre hospital de Mallorca fa un mes

La Policia Nacional va detenir a Palma fa aproximadament un mes un jove espanyol de 29 anys per un acte similar a mitjans de desembre. Va amenaçar de mort un dels sanitaris. No obstant, en aquest cas i segons la seva versió, ho va fer per una mala actuació del metge amb el seu nadó.