La població de Vielha e Mijaran, a la Vall d’Aran, es va despertar aquest dissabte amb una desagradable sorpresa. Prop d’una vintena de cotxes del municipi van aparèixer amb les rodes punxades, segons ha denunciat a través del seu compte de Twitter l’ajuntament de la localitat, que ha compartit diverses imatges de la policia local al lloc dels fets i ha denunciat aquest acte d’incivisme. Els Mossos d’Esquadra ja es troben investigant els fets i tot apunta que es tracta de la bretolada d’alguna persona.

Apareixen prop d’una vintena de cotxes amb les rodes punxades a Vielha

Els atacs vandàlics s’haurien produït durant la matinada de divendres a dissabte. A primera hora del matí, un total de 16 vehicles que estaven aparcats al carrer López Munuera, ubicat en una zona residencial de Vielha, van aparèixer amb els pneumàtics punxats. La majoria dels vehicles, alguns de gamma alta, tenien punxades les dues rodes del mateix lateral, a la banda que tocava a la vorera.

Els Mossos d’Esquadra es van assabentar de la incidència per la denúncia del propietari d’un dels vehicles afectats i han obert una investigació dels fets. Encara no es pot descartar cap hipòtesi, però tot apunta que hauria estat alguna bretolada. De moment, ja han presentat denúncia sis dels propietaris i no es descarta que se’n puguin posar més. Un servei de grues ha estat traslladant tots els vehicles fins als tallers mecànics de la zona industrial al llarg del dissabte i el diumenge perquè se’ls hi puguin fer les reparacions corresponents.

No és la primera vegada que Vielha e Mijaran ha de patir les conseqüències d’un acte vandàlic com aquest amb la punxada sistemàtica de rodes. El gener de 2021, ja van aparèixer quatre cotxes amb les rodes punxades a l’aparcament de les antigues casernes militars. També en van aparèixer alguns a l’aparcament de l’Escola d’Adults.