Els Mossos han descobert la causa de l’accident del passat 22 de setembre a Alfés, a tocar de Lleida, que va deixar tres persones mortes. Les investigacions fetes pels agents especialistes en accidents de trànsit creuen que la conductora anava bevent un cafè que havia comprat en una gasolinera minuts abans. Dues dones i un home van morir atropellats pel cotxe que portava aquesta dona, a la carretera C-12, quan va envair el sentit contrari. 

Les investigacions fetes pels Mossos, que no entenien què podia haver passat, i que sospitaven que la conductora s’havia distret, va fer un tomb important quan van localitzar gravacions de les càmeres de seguretat de la gasolinera que hi ha a pocs quilòmetres del punt de l’accident mortal. La dona s’havia aturat a repostar i havia comprat un cafè en un got de paper. El va agafar, però no el va arribar a tastar en tota l’estona que va ser a la gasolinera. En canvi, després de l’accident, durant la investigació, els Mossos van trobar el got buit. Podria haver-se buidat per culpa de l’accident. Però el got tenia una marca que va enfocar la investigació dels Mossos. El cafè tenia marques de carmí, del pintallavis que portava la dona. 

Cafè mentre conduïa: resultat, tres morts

Els Mossos creuen que la dona va beure cafè durant la conducció, un fet que, presumptament, va provocar la distracció que va causar el fatal accident de trànsit del passat mes de setembre. En el moment que la dona va agafar el cafè, que havia deixat en un dels espais del centre del cotxe, i el va beure, es va distreure i va entrar al carril contrari, xocant de cara amb les dues motos que circulaven per la C-12.

Va ser una distracció el que va provocar que el cotxe marxés cap al costat dret de la via, i la dona, segons també consta al document presentat pels Mossos d’Esquadra, va fer un cop de volant cap a l’esquerra, perdent el control i entrant al carril contrari, travessant la carretera i impactant contra les motos.

L’accident va deixar tres persones mortes, dues dones i un home, tots motoristes i passatgers. Els Mossos han entregat el seu informe al jutjat de Lleida que investiga l’accident i acusa la conductora de tres delictes d’homicidi per imprudència greu.