Una dona de 79 anys es troba greument ferida a l'hospital de la Costa del Sol de Marbella després de ser cosida a ganivetades pel seu marit, un home de 87 anys, al domicili que tots dos comparteixen al carrer Algorta de la localitat malaguenya. Cap a les dotze del migdia d'aquest dijous, una dona ha alertat el 112 explicant que la seva veïna, una dona gran, tenia un tall al braç i desconeixia si havia patit accident domèstic. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat efectius sanitaris del 061 i agents de la Policia Nacional. En arribar, han comprovat que es tractava d'una agressió molt més greu del que esperaven. La dona havia rebut 14 ganivetades i estava perdent molta sang.

Ràpidament, els sanitaris l'han estabilitzat i l'han traslladat fins al centre hospitalari més proper, on ha ingressat en estat greu. Per la seva banda, els agents de la Policia Nacional han detingut el marit de la víctima, un home de 87 anys i amb possible demència senil, que es trobava dins el domicili quan han arribat. S'ha obert una investigació sobre els fets per esclarir per què, presumptament, ha intentat matar la dona. Segons han explicat les autoritats, no consta que el matrimoni tingués cap antecedent per violència masclista i no constaven al sistema Viogén.

Els crims masclistes, també presents a la tercera edat

Desgraciadament, en l'últim any s'han produït diversos atacs similars d'homes de la tercera edat que han acabat matant les seves dones. Sense anar més lluny, en un altre municipi malagueny com Benalmádena, un home de 80 anys amb Alzheimer va matar la seva dona després de clavar-li una vintena de ganivetades a finals de 2022. A San Cristóbal de La Laguna, Tenerife, un home de 92 anys va matar la seva dona, de 91, obrint-li el cap d'un cop amb un pal a principis del passat mes d'agost. Per últim, a Catalunya, els Mossos investiguen si un home de 71 anys amb Alzheimer va matar a cops la seva dona a Palamós el passat 3 de setembre.