Nova mort violenta a Catalunya. Ara, a Palamós, al nord del país, a l’Empordà. El passat 3 de setembre els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís d’una persona morta en un domicili de Palamós; diverses patrulles es van dirigir al lloc i allà van confirmar que hi havia el cos sense vida d’una dona de 71 anys. 

Les gestions posteriors d’investigació practicades van confirmar que es tracta d’una mort violenta, segons han explicat els Mossos d’Esquadra aquest divendres, 8 de setembre. Si bé la dona presentava diverses ferides, algunes d’elles compatibles amb cops, fins que no s’ha acabat l’autòpsia i les proves forenses, no s’ha pogut confirmar que havia estat una mort violenta, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Amb aquesta informació confirmada, els Mossos d’Esquadra han agilitzat les investigacions per poder aclarir qui va provocar la mort de la dona.

Imputat el marit, que pateix Alzheimer

Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de Girona han identificat la parella de la dona morta com el possible autor de la mort de la dona, i ha estat imputat. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’home no està detingut. El presumpte autor de la mort de la dona, el seu marit, els dos de nacionalitat espanyola, pateix Alzheimer i la investigació que està en marxa haurà d’aclarir els fets. Ara per ara, però, l’home encara no ha estat detingut i tampoc entregat al jutge, a l’espera que avancin les investigacions. La policia, però, sí que n’ha informat el jutjat de guàrdia i l’ha imputat per homicidi. Les proves forenses a l’home hauran de confirmar si és imputable o no pels fets, però de moment, i sabent que no pot escapar ni defugir de les seves responsabilitats penals, si n’hi ha, la policia catalana ha optat per no fer efectiva la detenció.

Mata la seva mare a Reus

Aquesta setmana ha estat detingut un home de 44 anys que, a Reus, a la capital del Baix Camp, va matar la seva mare, una dona de 79 anys. Segons les primeres informacions, tal com va avançar ElCaso.cat, l’home li va clavar més de 15 ganivetades a la dona i després es va presentar a un hospital psiquiàtric de la ciutat, on va ser detingut. Els Mossos van confirmar els fets i van trobar la dona, amb diverses ferides. Tot i ser traslladada d’urgència, no va poder superar les ferides i de matinada va morir. En aquest cas, tot i patir un trastorn psiquiàtric, el fill de la víctima i presumpte autor dels fets sí que va ser detingut.