Un home de 83 anys s’ha entregat a la Policia Nacional al voltant de les onze d’aquest matí a Saragossa, confessant haver matat la seva dona. Els agents, que en aquell moment es trobaven patrullant pel Paseo de la Independencia, l’han detingut immediatament, i una patrulla ha acudit al seu domicili, situat al número 42 del carrer San Miguel, on han trobat el cadàver de la dona. La policia ha obert una investigació i està treballant per esclarir els fets

L'alcalde de Saragossa, Jorge Azcón, ha expressat públicament la seva repulsa. "La violència masclista és una xacra en la nostra societat. Qualsevol dona assassinada a mans d'un home és un fracas", ha assegurat. Aquest cas eleva a tres el nombre de dones assassinades per les seves parelles a Aragó des d'inici de l'any. 

Violència masclista a València

Dissabte passat la Policia Local de València va detenir un home per haver agredit la seva parella en mig del carrer. Segons els testimonis, el presumpte agressor havia donat puntades de peu, cops de puny i fins i tot havia mossegat a la víctima, tot davant dels seus dos fills, un d’ells, un nadó. Els fets van ocórrer al voltant de la una de la matinada, i van ser els vianants que van presenciar l’agressió els qui van trucar la policia.

Els agents de la Unitat de Convivència i Seguretat van detenir l’home, que es trobava encara al lloc dels fets, i van haver de calmar la víctima, qui en arribar la policia es trobava en un estat de molta agitació. Els testimonis van quedar-se amb la dona esperant l’arribada de la policia, i van relatar el succeït. Malgrat la violència de l’agressió, la dona no ha volgut presentar una denúncia formal contra la seva parella. Per això s’espera que, tot i haver sigut arrestat, quedi en llibertat.

El telèfon contra la violència masclista, 016, està operatiu les 24 hores del dia i és completament gratuit. Tot i no deixar rastre a la factura de telèfon, si s'haurà d'esborrar del registre de trucades del mòbil.