Un gos peruà ha fet la volta al món a través de les xarxes socials amb la seva tendra història. Es diu Vaguito i és una espècie d'Hachiko, el gos protagonista de la pel·lícula protagonitzada per Richard Gere que va fer plorar milers de persones. Una dona va trobar l'animal en una platja de Lima, al Perú, sol i mirant al mar. Va esperar que algú vingués a buscar-ho, però algú li va explicar una història que ha volgut compartir i que s'ha fet viral.

Vaguito, el gos pacient o l'Hachiko peruà

Una imatge val més que mil paraules, i és per això que la foto del Vaguito s'ha fet viral en les últimes hores. Va ser Jolie Mejía, una dona que passejava per la costa de Punta Negra, a Lima, la capital del Perú, i que es va trobar el gos sol i mirant a l'oceà. En veure que no hi havia ningú que pogués ser el seu amo a prop, va esperar, perquè no semblava estar abandonat ni ferit, al contrari, estava net i portava fins i tot un collar.

Vaguito, l'Hachiko peruà / Cedida

El Vaguito és una espècia d'Hachiko peruà / Cedida

Tampoc no tenia ferides ni cicatrius i semblava estar ben alimentat amb un pes adequat a la seva constitució. En acariciar-lo, el gos es posava content i ho agraïa, però la seva mirada continuava permanentment fixa al mar. A més, després d'una estona esperant que algú vingués a buscar-lo, va veure que alguna cosa passava i va acabar descobrint el motiu i la història del Vaguito, que és un gos amb una vida similar a la d'Hachiko, el conegut gos fidel japonès que va inspirar la pel·lícula amb el mateix nom i protagonitzada per Richard Gere.

Esperant el seu amo mort al mar

Segons el relat de la mateixa Jolie al mitjà argentí La Nación, un ciutadà de la zona passejava per la platja quan els va veure preocupats pel gos i va decidir explicar-los que pràcticament totes les persones que viuen a prop coneixen al Vaguito i li tenen molt afecte. Així, els relatava que el gos pertanyia a un pescador que va morir fa anys al mar, i que és per això que va cada dia a la platja, esperant que torni o buscant-lo en l'horitzó.

'Sempre al teu costat, Hachiko' / Arxiu|Arxivament

'Siempre a tu lado, Hachiko' explicava la història d'un gos que va esperar al seu amo mort fins que ell mateix va morir / Arxiu

I, com en la pel·lícula de 2009, Siempre a tu lado, Hachiko, que va ser una adaptació de la japonesa original Hachikō Monogatari de 1987, ha estat l'entorn del mort que l'ha cuidat. Els habitants de la zona i la comunitat s'asseguren que no li falta menjar ni aigua, així com que li donen refugi i el porten al veterinari quan és necessari. En el moment es troba sota les cures d'una dona de la zona.

Fa un mes, una història similar commovia el nostre país. Es tractava del Dico, un gos que havia desaparegut durant sis anys i que es retrobava amb la seva família de nou gràcies a una parella que el va recollir a la carretera i va buscar els seus amos. Tanmateix, com la del Vaguito, es tractava d'una història agredolça, ja que el seu amo havia mort en el temps en què va estar en parador desconegut i no van poder tornar a veure's.