Un helicòpter de la Direcció General de Trànsit (DGT) ha patit un accident quan intentava aterrar en uns terrenys ubicats al municipi de La Mojonera, a Almeria. Malgrat l'espectacularitat del xoc, en què l'aeronau ha impactat contra un arbre, no s'ha hagut de lamentar cap desgràcia, tal com han detallat des del servei unificat d'emergències 112. El pilot ha sortit només amb unes ferides lleus, mentre que l'operador de càmera que també hi viatjava ha resultat il·lès.

S'ha estavellat durant la maniobra d'aterratge

Els fets han tingut lloc quan passaven pocs minuts de dos quarts d'una del migdia i el pilot de la DGT es disposava a aterrar l'helicòpter a la zona de l'aparcament del bar Cortijo Blanco, a tocar de l'autovia A-7 i d'una benzinera. No obstant això, per causes que s'estan investigant, ha perdut el control de l'aparell i s'ha acabat estavellant contra un arbre. En rebre l'avís, fins al lloc s'han desplaçat efectius dels Bombers de Ponent, de la Guàrdia Civil, de la Policia Local i dels serveis sanitaris. També s'ha alertat el centre de coordinació i rescat, així com al centre de control aeri i l'aeroport d'Almeria.

Quan han arribat al punt de l'accident, s'han trobat que a l'helicòpter hi viatjaven dues persones. El pilot estava bastant atordit després de l'impacte i presentava diverses ferides lleus, motiu pel qual ha rebut assistència mèdica. L'operador de càmera, en canvi, ha sortit il·lès. La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació del succés per esclarir les causes de l'impacte. Segons els primers indicis, l'helicòpter ha tingut problemes en la maniobra d'aterratge i el motor de cua ha impactat contra les branques d'un arbre. El cap provincial de Trànsit d'Almeria, José María Méndez, apunta que el sinistre s'hauria pogut produir per un cop de vent durant la maniobra d'aterratge.