Primer va semblar un aterratge d’emergència per un problema de motor. Diumenge saltaven totes les alarmes per l’accident, amb dos ferits, d’un dels helicòpters que la Direcció General de Trànsit (DGT) fa servir per vigilar la carretera des de l’aire. Les informacions que s’han anat coneixent després ho han convertit en una telenovel·la.

El pilot de l’helicòpter Luis V., un bomber de la Comunitat de Madrid en excedència des de 2019 de 60 anys, va donar positiu en cocaïna i amfetamines. Va intentar escapar del lloc dels fets per evitar ser descobert. Patir un accident sota els efectes de les drogues, a part dels danys materials que va causar a un aparell que val més de 3 milions d’euros, pot portar-li greus problemes amb la justícia. 

Els fets van passar a Robledo de Chavela, a Madrid, al voltant de les dues del migdia de diumenge, quan l’helicòpter va haver de fer un aterratge d’emergència i es va estavellar. En l’aparell hi viatjava el pilot i un dels funcionaris de la DGT que s’encarrega de tramitar les sancions de les conductes irregulars que es poden observar des de l’helicòpter. Luis va quedar ferit lleu i va ser atès d’urgència al mateix lloc dels fets per les primeres unitats d’emergències sanitàries que van arribar al lloc dels fets. 

Va fer autoestop per marxar del lloc dels fets

Després de poder escapar dels metges, l’home es va acostar fins a una carretera i va demanar ajuda a una dona per poder marxar del lloc dels fets. El seu objectiu era evitar ser interrogat per la Guàrdia Civil, qui va assumir la investigació de l’accident. A bord del vehicle de la dona va poder arribar a casa seva. Potser pels efectes de les dues drogues que havia consumit, l’home no va calcular que estava més que identificat. Agents de la Guàrdia Civil es van presentar a casa seva i després de fer-li les proves toxicològiques van confirmar que era positiu en cocaïna i amfetamines. El pilot de 60 anys va ser arrestat i entregat al jutge de guàrdia, que l’acusa d’un delicte contra la seguretat aèria.

Segons les explicacions que va donar l’home davant del jutge, l’accident va ser quan va haver de fer un aterratge d’emergència, però les investigacions de la Guàrdia Civil, segons recull el diari El Mundo, van ser per una maniobra temerària per part del pilot. El pilot ha quedat en llibertat amb càrrecs. El pilot, ara apartat del seu lloc de feina, havia estat també pilot d’aparells d’extinció d’incendis i des de 2019 que havia agafat l’excedència de la seva plaça com a bombers a la Comunitat de Madrid. Luis V., segons les mateixes fonts, era un pilot experimentat però ja havia tingut algun ensurt per maniobres perilloses durant els seus vols.