Joan Jubany, el germà de l'Helena, la bibliotecària assassinada a Sabadell fa 20 anys ha decidit trencar el seu silenci i ha donat els noms i cognoms dels homes implicats en el crim i ha explicat quin ha estat el paper de cadascun d'ells en el macabre assassinat. Segons explica ell mateix, Xavi Jiménez i Santi Laiglesia estan directament implicats en el crim i en Jaume Sanllehí i el Francesc Macià van encobrir-los.

Tots els homes que assenyala, són membres de la Unió Excursionista de Sabadell, d'on també era membre l'Helena Jubany, la bibliotecària que va ser assassinada el desembre del 2001. Joan Jubany assegura que el coordinador de la Secció Natura de la Unió Excursionista de Sabadell va passar el cap de setmana amb els sospitosos de l'assassinat de la seva germana.

Les cartes anònimes les va escriure Xavi Jiménez, l'únic imputat pel crim

Joan Jubany assegura que hi ha dos homes implicats en el crim: Santi Laiglesia i Xavi Jiménez, però només aquest últim està imputat com a presumpte autor dels fets. Van trobar uns correus que el relacionaven amb l'assassinat i, per si no fos poc, recentment han descobert que les cartes anònimes que va rebre la bibliotecària abans de morir, les va escriure ell. 

Helena Jubany / Archivo

El germà d'Helena Jubany explica quins homes van estar implicats en el crim i quins el van encobrir i demana que confessin tot el que saben / Arxiu

L'home assenyala, com a mínim, dues persones, les quals acusa d'haver encobert el crim. Aquestes persones són Jaume Sanllehí​ i Francesc Macià, que igual que Laiglesia i Jiménez, són membres de la Unió Excursionista de Sabadell. 

Jaume Sanllehí i Francesc Macià van encobrir l'assassinat

Joan Jubany explica que Sanllehí va canviar les seves declaracions per fer-les coincidir amb les del Xavi Jiménez, però les coartades eren inversemblants. D'altra banda, explica que Macià va parlar per telèfon amb Jiménez, Laiglesia i Montse Careta (una altra sospitosa que es va suïcidar a la presó i que en tot moment va defensar la seva innocència) per preparar les coartades. "Van passar el cap de setmana junts i es van contradir en les declaracions", explica Jubany.

"El crim de l'Helena Jubany és un feminicidi que no podem permetre que quedi impune"

La família Jubany té esperança que es resolgui el cas i ha demanat als sospitosos que confessin tot el que saben, que és una qüestió d'humanitat. "No explicar tot el que saben és encobriment d’un assassinat. El crim de l'Helena Jubany és un feminicidi que no podem permetre que quedi impune", conclou Jubany al seu compte de Twitter.