Els euros permeten pagar a tothom en els establiments d’Espanya o de qualsevol país de la zona euro, però no és l’única moneda que té un valor econòmic. Algunes monedes poden arribar a valer molt més encara que ja no es pugui pagar amb elles a les botigues. Aquest és el cas de les pessetes, aquella moneda que fa ja més de 20 anys que va deixar d’estar en funcionament al territori espanyol i que ja no es pot bescanviar al Banc d’Espanya. És recomanable no desfer-se d’elles perquè potser tenim algun exemplar que ens podria fer guanyar molts diners i encara no ho sabem.

En els últims temps s’està parlant molt d’una moneda d’1 pesseta considerada una de les més valuoses que existeixen, poden arribar a valer uns 6.500 euros per als experts en numismàtica i els col·leccionistes, doblant així altres monedes d’una pesseta per les quals es poden arribar a pagar uns 3.000 euros. Es tracta d’una pesseta que té més de 75 anys d’història i de les quals es van fabricar molt pocs exemplars.

Una pesseta que val 6.500 euros

Aquesta moneda especial per la qual es pot pagar 6.500 euros és una pesseta encunyada l’any 1946, durant l'etapa de la dictadura de Francisco Franco. Es tracta d’un disseny fet per l’escultor Mariano Benlliure i que conté les estrelles *19 i *48 a la part posterior, junt amb l'escut amb l’àguila imperial, la inscripció "Plus Ultra" i altres símbols franquistes com el lema "Una, grande, libre". A la part davantera, es troba la cara del dictador, l’any d’encunyació i les paraules "Francisco Franco, caudillo de España por la G. [gracia] de Dios".

pesseta franco
Imatge de la pesseta que pot costar 6.500 euros. / Foto: Todocolección

Es tracta d’una peça, amb un pes de 3,34 grams, molt difícil de trobar i encara més que es trobi en bon estat de conservació. Només hi ha 139 exemplars d’aquesta moneda que estiguin catalogats i autentificats, motiu pel qual val tants diners entre els numismàtics i els col·leccionistes de monedes. Lluny queda, però, de la pesseta més cara de la història i per la qual es pot arribar a pagar 250.000 euros.