Un grup de cinc encaputxats ha assaltat aquesta setmana, la botiga Movistar de Tortosa, la capital del Baix Ebre. El robatori s'ha comès en el context festiu del municipi, que es troba celebrant la seva festa major, coneguda com la Festa de la Cinta. Els fets han quedat registrats en un vídeo que un testimoni dels fets ha gravat des de la finestra del seu habitatge; a les imatges, es veu clarament com un dels lladres subjecta la persiana per tal que els altres quatre encaputxats puguin sortir del local amb el botí, per després fugir a tota velocitat carrer amunt. Per ara, Mossos d'Esquadra no ha identificat els autors i, per tant, no se'ls ha pogut detenir, segons han informat fonts policials a El Caso. El vídeo, tanmateix, ha circulat per les xarxes socials. 

Els lladres han assaltat la botiga Movistar de Tortosa, situada a l'avinguda de la Generalitat

El grup de cinc encaputxats ha atracat la botiga Movistar de Tortosa, que està situada a la cruïlla entre el carrer de la Marina i l'avinguda de la Generalitat, un dels principals carrers comercials del municipi. Per ara, les persones propietàries del negoci han interposat una denúncia pel robatori i tant els Mossos d'Esquadra com la Policia Local de Tortosa es troba investigant els fets, de manera que no han pogut informar de quins objectes han estat robats, ni de la suma total de diners a la qual ascendeix el botí. El més probable és que els lladres s'enduguessin els telèfons mòbils que allà s'exposen i es venen, i altres aparells electrònics que hi ha a la botiga, així com els diners de la caixa. Els fets han succeït cap a les tres de la matinada, entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana.

La fugida dels encaputxats ha quedat gravada en vídeo

Probablement, aquest robatori no hauria estat conegut, però un vídeo que un testimoni dels fets ha gravat ha fet que surti a la llum l'ocorregut de matinada. La sortida dels lladres de la botiga, i posterior fugida, ha quedat gravada en un vídeo de només 42 segons de durada, que ara mateix circula per les xarxes socials. A les imatges, s'observa un cotxe de color gris esperant amb totes les portes obertes, i com un dels lladres subjecta la persiana de la botiga, que instants abans el grup criminal havia forçat per tal d'accedir al local, i a continuació, de l'interior d'aquest, en surten cinc persones a correcuita. Una d'aquestes persones porta una gran bossa negra, on probablement s'han desat els objectes i diners robats,  i intenta ficar-la al maleter del cotxe, sense massa èxit, ja que la porta continua obrint-se. Mentre un dels lladres lluita contra el maleter, els altres pugen al cotxe, que està aturat en mig del carrer amb les llums d'emergències enceses. Finalment, el lladre que faltava aconsegueix tancar el maleter, i el cotxe fuig a gran velocitat carrer amunt, saltant-se els dos semàfors en vermell. 

El robatori a la botiga Movistar de Tortosa ha quedat gravat en un vídeo que ha circulat per les xarxes socials. / Font: Xarxes Socials

Cap detingut en relació amb aquests fets

Tot i haver rebut la denúncia dels propietaris del negoci, per ara no s'ha identificat els autors del robatori ni, per tant, se'ls ha detingut. Els cossos policials han obert una investigació per tal d'esclarir els fets, i amb la qual esperen localitzar, identificar i detenir els assaltants de la botiga.