Cinc persones han resultat ferides per cremades o per intoxicació per inhalació de fum en un incendi que ha tingut lloc aquest dijous en un habitatge de la localitat d'Olot. Quan passaven pocs minuts de les quatre de la tarda, els serveis d'emergències han rebut l'avís que s'havia declarat foc al número 16 del carrer del Pardal de la capital de la Garrotxa. Ràpidament, s'han activat diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat per apagar les flames, així com quatre ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del SEM per atendre els possibles ferits. També s'hi han desplaçat agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local d'Olot

El foc s'hauria iniciat en una barbacoa i s'ha estès ràpidament per la roba estesa

La ràpida actuació dels serveis d'emergències, que han pogut extingir les flames en poc més de deu minuts, han evitat que es produís una tragèdia molt més gran. Segons sembla, tal com ha avançat Nació, l'incendi s'hauria originat en una barbacoa a la terrassa de l'habitatge i el foc hauria saltat a unes peces de roba que estaven esteses. El material tèxtil ha servit d'accelerant i les flames s'han començat a estendre ràpidament per la casa, afectant cinc persones que en aquell moment hi havia al domicili i que han requerit l'assistència mèdica del SEM.

Les cinc persones, totes elles majors d'edat, han resultat ferides de caràcter menys greu, ja fos per una intoxicació per inhalació de fum o per cremades provocades pel foc. Quatre de les víctimes han pogut ser traslladades en ambulància fins a l'hospital d'Olot, mentre la cinquena ha estat traslladada en helicòpter a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, ja que compta amb professionals especialitzats en cremades. S'ha obert una investigació per determinar les causes exactes de l'incendi, que ha cremat una part important de la casa.