L'última nit de les festes de Santa Tecla de Tarragona ha acabat amb una dona ferida de molta gravetat després que li caigués a sobre la traca. L'explosió dels petards li ha provocat cremades per tota la cara i el cos, i ha hagut de ser traslladada d'urgència a l'hospital Joan XXIII, on ha arribat en estat crític. L'accident ha tingut lloc al tram final de la Rambla Nova, a tocar del Balcó del Mediterrani, quan el fil que subjecta la traca s'ha despenjat, per motius que a hores d'ara s'estan aclarint. Gairebé totes les persones que hi havia sota han patit ferides de diversa consideració, però la pitjor part se l'ha endut aquesta dona, contra qui ha impactat de ple un dels petards. 

 

La traca ha caigut damunt de la gent  

Els assistents a les celebracions han passat moments de molta por i tensió després que, sense previ avís, el fil de la traca es trenqués. Molta gent estava aturada justament a sota del recorregut d'aquest producte pirotècnic, i no han pogut esquivar els petards que han acabat explotant entre la multitud. Afortunadament, la gran part dels afectats ha pogut ser atesos in situ pels sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) desplaçats al lloc de l'accident. No obstant això, una de les víctimes es trobava a la trajectòria d'uns dels explosius, i no ha pogut apartar-se a temps. 

Aquesta víctima ha estat atesa immediatament pels efectius de Protecció Civil desplegats als voltants de la Rambla Nova, i l'han traslladat d'urgència a l'hospital, on ha arribat crítica i a hores d'ara continua ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) amb cremades de molta gravetat per tot el cos, sobretot a la cara. Per altra banda, una altra dona ha hagut de ser evacuada a l'hospital Santa Tecla, també amb cremades, però l'han pogut donar l'alta durant la matinada. 

Investigació en curs 

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha obert diligències per tal d'esclarir les circumstàncies exactes d'aquest accident, i per esbrinar què ha pogut ocasionar que el fil de la traca es trenqués, deixant una dona ferida molt greu a l'hospital.