La celebració del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava, que té lloc cada any a Blanes (Selva), ha deixat una vintena de ferits pels coets aquesta passada nit de dissabte. Alguns dels focs han impactat en la sorra de la platja, on s'ha congregat una gran multitud de persones per gaudir de l'espectacle pirotècnic, i ha provocat lesions entre la gent. Afortunadament, els vint ferits han pogut ser atesos in situ pels sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), i no han hagut de ser traslladats a un centre mèdic. 

 

Ensurt entre els assistents a l'espectacle 

Els "Focs de Blanes" se celebren cada any els últims dies de juliol. Enguany la festa ha començat el divendres 21 i s'allargarà fins al pròxim dimecres 26, amb una aturada extraordinària aquest diumenge per les eleccions. Cada nit, una empresa de renom il·lumina el cel de Blanes amb un espectacle pirotècnic digne de veure. Anit, ha estat el torn de la companyia gallega Pirotècnia Josman de Cambeo (Ourense), però la sessió de llum i color no ha acabat com estava previst. 

En un moment determinat de la nit, alguns dels coets aquàtics han començat a impactar directament en la platja, en comptes de l'aigua, com hauria d'haver estat. La sorra estava plena de gom a gom, i els assistents han hagut d'esquivar les restes dels focs que han caigut entre ells. Afortunadament, tot ha quedat en un ensurt, i les vint persones que han hagut de ser ateses pel SEM només han patit cremades lleus per les espurnes, i han estat donades d'alta a la mateixa platja on han rebut l'assistència dels sanitaris. 

No obstant això, alguns usuaris de les xarxes socials han expressat la seva indignació davant l'ocorregut, assegurant que la situació podria haver-se complicat i els ferits podrien haver patit lesions molt més greus. També han fet una crida als encarregats pirotècnics i als treballadors de seguretat, perquè les nits que queden de festa tinguin més cura de la direcció dels coets. Per la seva part, des de l'Ajuntament han explicat que estan estudiant desqualificar l'empresa Pirotècnia Josman per "haver-se saltat els protocols de seguretat".