El reality show de Telecinco Gran Hermano va canviar moltes coses a Espanya: la forma de mirar la televisió, les opinions sobre els límits de la intimitat o la importància del públic en programes que no implicaven actuacions. També va provocar grans controvèrsies i de segur va donar un tomb a la majoria dels seus concursants, que després tenien accés a tertúlies, debats i a tota la faràndula televisiva del moment.

Què ha passat amb Iñigo González, "el del polo verd" de 'Gran Hermano 1'

Tanmateix, molts dels participants queien en l'oblit o en un pou depressiu després de difuminar-se la seva fama. D'altres van decidir allunyar-se directament de les càmeres i dur a terme vides plenament normals o canalitzar la seva experiència en el reality de diferents maneres. A cavall d'aquestes dues últimes està Iñigo González, conegut com "el del polo verd". I és que, precisament portar aquesta peça de roba durant gairebé tota la primera edició del concurs, en què va durar quatre setmanes, va ser la seva marca personal, així com per ser tranquil, però conflictiu per evitar sempre participar en les tasques domèstiques.

Amb tan sols 23 anys i sense saber on es ficava va participar en Gran Hermano 1, deixant la seva residència a Andalusia per instal·lar-se a la famosa casa de Guadalix de la Sierra. I vint anys després: Què ha passat amb Iñigo "el del polo verd"? A diferència d'altres dels seus companys, que es van enfonsar en deutes, com la coneguda Bea "la legionaria" o en depressions sense poder superar la pujada de l'èxit, González, nascut a Ceuta, va tenir un curt pas per platós, col·laborant en el programa de Xavier Sardà, Crónicas Marcianas i trepitjant el set de rodatge de la pel·lícula de Santiago Segura, Torrente, en la qual va fer un cameo.

D'escaquejar-se de les tasques de la casa a escriptor i periodista

Després d'aquesta petita etapa televisiva, va optar per tornar a estudiar, tal com la seva mare va voler des del principi, quan es va oposar a la seva participació en Gran Hermano, que comportava abandonar els estudis. Finalment, l'Iñigo es va llicenciar en Periodisme i va acabar escrivint dos llibres: Borrachos de fama i Mercenarios de la tele, en els quals parlava des de la seva experiència personal sobre les conseqüències de participar en un reality així, i de com s'afronta la desaparició de la popularitat.

Iñigo González en l'actualitat / Instagram @igonzalezsosa

Iñigo González en l'actualitat / Instagram @igonzalezsosa

Després es va graduar en Estudis Àrabs i Islàmics i va fer un màster en Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional i un altre de formació per ser professor de secundària. I per completar, compta amb un altre màster en Ensenyament d'Espanyol com a Llengua Estrangera i altres Llengües Modernes.

I amb tots aquests coneixements ha refet la seva vida, sense oblidar l'experiment televisiu en què va participar i que el va convertir en qui és. Lluny dels focus, ara és professor d'espanyol a l'Escola Oficial d'Idiomes en El Ejido, a Almeria, on a més és cap del departament. Així, Iñigo González ha deixat enrere a "el del polo verd" i trencat amb l'estereotip de concursants de Gran Hermano sense aspiracions i de baix nivell intel·lectual, així com ha pogut viure lluny de l'escàndol i traçar una carrera professional.