Agents del Seprona de la Guàrdia Civil estan investigant un nou cas de maltractament animal, ara a Lleó. Els fets es remunten a finals de març, quan unes veïnes de la localitat de Villablino passejaven prop de l'abocador de Piedrafita de Babia i van començar a sentir els gemecs d'un animal. Les dues dones van decidir anar cap al lloc d'on provenia el soroll fins que van trobar la poteta d'una animal que sobresortia del terra. Ràpidament, es van adonar que es tractava d'una gossa que havia estat enterrada viva amb grans pedres al damunt perquè no pogués sortir.

Les dones van avisar de la troballa a la Guàrdia Civil, que es van desplaçar fins al lloc amb un veterinari de la Protectora de Laciana. L'animal, una gossa de la raça mastí, tenia el crani enfonsat per haver rebut diversos cops contundents i va haver de passar per quiròfan urgentment. Afortunadament, i contra tot pronòstic, ha pogut sobreviure, encara que el seu estat és crític, segons han comunicat de la Subdelegació del Govern a Lleó. La seva evolució, però, és favorable. El veterinari que s'està fent càrrec de la recuperació de la gossa l'ha batejat amb el nom de Miracle.

La Guàrdia Civil investiga el propietari de la gossa per maltractament animal

Des del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil es va obrir una investigació dels fets per esclarir que hauria passat i trobar el seu amo. Per la gravetat de les ferides que tenia la gossa tenen clar que la intenció que tenia la persona que la va agredir era matar-la. Després de fer algunes gestions, es va poder localitzar el seu propietari, un ramader de la zona. Se l'està investigant per un delicte d'abandonament i un altre de maltractament d'animal. El Jutjat d'Instrucció 1 de Villablino s'ha fet càrrec del cas.