Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil investiguen un cas de violència extrema contra un gos a la localitat de Bollullos Par del Condado, a Huelva. L'animal va aparèixer dins una bossa d'escombraries llençada al contenidor. Tenia les potes lligades i el crani partit. Afortunadament, tot i que en un primer moment es van pensar que podria haver mort, encara estava amb vida i va poder ser rescatat a temps per rebre l'atenció mèdica necessària per poder sobreviure. El seu estat, però, era molt greu i havia perdut molta sang.

Tenia el crani partit i havia estat llençat a les escombraries

Des de la Guàrdia Civil van alertar de la troballa de l'animal malferit a l'associació Colectivo Animalista del Condado, qui ha fet públic el cas maltractament animal. Segons han detallat, l'animal estava lligat de les quatre potes perquè no es pogués moure i li havien trencat el cap. L'havien ficat dins una bossa perquè passés més dissimulat i ningú pogués escoltar els seus gemecs. A més, l'animal estava amb vida en el moment de llençar-lo a les escombraries, el que significa que el maltractador esperava que el camió de les escombraries matés i triturés el gos.

L'entitat animalista s'ha fet càrrec de la mascota i ha demanat ajuda a través de les seves xarxes socials per fer-se càrrec de les abundants despeses que suposen l'hospitalització de l'animal i els tractaments mèdics que ha de seguir per poder recuperar-se, ja que l'estat de gravetat en què es troba fa que hagi de rebre moltes cures. Al mateix temps, han denunciat el cas i reclamen que això no quedi impune. Agents del Seprona de la Guàrdia Civil s'han fet càrrec de la investigació i tracten de localitzar el seu propietari. El gos és un llebrer que, segurament, ja no serviria per a la caça i haurien intentat desfer-se d'ell de la pitjor manera possible.