A començaments d'aquesta setmana, un treballador de neteja municipal trobava el cos de Mila Marchetti, una dona de 38 anys, en el punt net de la localitat d'O Carballiño, a Ourense. Vestida amb pijama i amb diversos cops, es va estudiar al principi un possible assassinat que, ara, de forma preliminar, s'ha descartat després de les primeres investigacions. Tanmateix, continua sense haver-se aclarit en quines circumstàncies va morir la dona, que va tenir una estranya actitud abans de morir. Què va passar amb Mila Marchetti si no va ser un homicidi?

Descarten un homicidi en la mort de la Mila a Ourense

Ha estat després de quatre dies d'investigacions quan els agents de la Guàrdia Civil a càrrec del cas han decidit descartar l'homicidi o assassinat com a hipòtesi sobre la mort de la Mila, que va ser trobada en un punt net sense vida a la matinada de dissabte a diumenge, quan un operari manipulava els contenidors. Poc després es va saber que era la mateixa persona que hores abans havia estat identificada per la Guàrdia Civil quan caminava desorientada per l'autovia.

Guàrdia Civil Marta Calvo / EFE

La Guàrdia Civil descarta que la Mila fos assassinada a O Carballiño / EFE

La dona, de 38 anys i de nacionalitat brasilera, presentava diversos "cops" al cos quan la van trobar. Tanmateix, encara que les actuacions estan sota secret de sumari, ara la hipòtesi més potent és que Marchetti no hauria estat víctima d'un crim i no es descarta que les lesions es produïssin durant el trajecte que va realitzar un camió que va recollir el contenidor en el qual suposadament es trobava la dona.

Com va morir Mila Marchetti?

De moment, en els últims dies, col·lectius feministes reclamaven les autoritats competents que posin "tots els recursos i mitjans necessaris" per "resoldre com més aviat millor" aquest cas davant de "la incertesa que envolta" aquesta mort i conèixer les circumstàncies en què es va produir el fatal desenllaç. I és que les circumstàncies tan estranyes, juntament amb la poca informació que es filtra sobre això a causa del secret que pesa sobre les actuacions, han generat una gran inquietud en la societat gallega.

L'únic fil de què es pot estirar són els testimonis que van veure la Mila les hores abans de la seva mort. Vestida amb un pijama de Hello Kitty, va caminar desorientada per la localitat, i es va creuar amb diverses persones que van intentar ajudar-la, sense èxit. Els primers van ser els empleats del bar San Cristóbal, que, tal com recull La Región, la van veure entrar desorientada i nerviosa, per la qual cosa es van oferir a trucar a la policia. Davant d'això, la Mila va marxar molt de pressa i es va dirigir al bar de davant, el de l'estació d'autobusos.

Les seves últimes hores, la clau per saber què va passar

Allà, igualment confosa, li van convidar a un cafè i ella va demanar ajuda, al·legant "que la volien matar" i que temia per la seva filla, de 17 anys. De nou, en esmentar una possible trucada d'ajuda a la policia, va fugir molt nerviosa. Els últims que la van veure van ser agents de la Guàrdia Civil, que la van trobar caminant al costat de l'autovia i la van recollir per portar-la al centre de salut. Quant a la seva família, feia un temps que s'havia casat amb el fill de l'amo del prostíbul en el qual ella mateixa treballava. Tanmateix, l'únic que va parlar amb La Región va ser el seu sogre, Aquilino González, que va relatar que últimament estava molt alarmada i que no estava bé des de feia mesos: "Només parlava de morir, fins i tot obligava als altres a tancar les portes per la guerra, deia que vindrien contra a ella i a buscar la seva filla, per ser més morenes que les altres".