Giovanni Padovani és un futbolista italià que ha estat detingut per assassinar a cops de martell la seva exparella. La víctima ja feia temps que patia maltractament per part d'aquest home i va decidir deixar-lo. Un mes abans del crim, el va tornar a denunciar per assetjament, però no li van donar cap mesura de protecció ni cap mesura cautelar, uns fets que han causat gran indignació a Itàlia.

Giovanni Padovani, de 26 anys, era futbolista de la quarta divisió d'Itàlia. La víctima es deia Alessandra Matteuzi i tenia 56 anys. L'infern de l'Alessandra va començar fa poc més d'un any, quan va començar a sortir amb el seu maltractador. Farta de les pallisses constants, va decidir tallar amb ell. 

La seva exparella va denunciar el futbolista per assetjament

El jove de 26 anys la va començar a assetjar fins al punt que ella el va denunciar, ja que s'intentava colar a casa seva enfilant-se per la finestra i intentava controlar totes les seves passes, segons expliquen els veïns de la zona, que sentien diàriament les seves discussions.

No obstant això, aquesta denúncia no va ser suficient i Giovanni, presumptament, va idear un pla pensat al detall per assassinar-la. El jugador tenia un partit de la Copa a Sicília, però va dir a l'equip que no hi podria anar, ja que aquell dia, presumptament, tenia planejat assassinar l'Alessandra.

L'Alessandra va ser assassinada a cops de martell

Així doncs, el cap de setmana, va anar fins a Bolonya, que era on estava la seva exparella. Segons la investigació policial, va estar dues hores tancat al cotxe esperant que l'Alessandra entrés al seu apartament per atacar-la. Quan va arribar, va anar directe cap a ella i li va començar a donar cops de martell i amb un banc de ferro, deixant-la greument ferida.

Giovanni Padovani a presó provisional després de confessar el crim

Quan Emergències va rebre l'alerta de la família de la víctima, que ho van sentir tot, immediatament es van desplaçar fins al lloc dels fets i, malgrat els esforços dels sanitaris, no van poder fer res per salvar-li la vida. La Policia el va detenir i, després de passar a disposició judicial, va ingressar a presó de manera provisional i sense fiança com a presumpte autor dels fets després de confessar el crim.

L'assassí masclista publicava posts contra la violència de gènere

Giovanni, a les seves xarxes socials, mostrava el seu "rebuig" contra la violència masclista. De fet, fa uns mesos va publicar una imatge on condemnava la violència contra la dona, però mesos més tard es va descobrir que era tot mentida, ja que, presumptament, ha assassinat a cops de martell la seva exparella, uns fets que han causat gran indignació arreu del món.