Joaquin Martins, un dels germans d’Antonio Anglés, ha estat detingut aquest 27 de febrer acusat d’haver segrestat un home a la localitat valenciana de Montserrat. Martins va canviar-se el nom després que el seu germà quedés acusat del triple crim de les nenes d’Alcàsser, però, pel que sembla, la inclinació vers el crim és un tret de família. La Guàrdia Civil ha arrestat a quatre persones més, i tots cinc s’enfronten a càrrecs pels delictes de detenció il·legal, lesions, falsedat documental i pertinença a una organització criminal.

Van segrestar i apallissar una persona

Els fets dels quals se’ls acusa van tenir lloc el 29 de novembre del 2021. Aquell dia, Martins i els altres quatre homes, tots de nacionalitat espanyola i d’edats compreses entre els 26 i els 45 anys, van seguir un home, veí de la localitat de Montserrat, per després fer-li pujar a la força a la furgoneta amb la qual es desplaçaven. Un altre veí que passejava pels voltants va ser testimoni del succés, i ho va denunciar a la Guàrdia Civil de València.

Poc després del segrest, els agents van trobar la víctima abandonada en una cuneta. Li havien propinat una pallissa, i li havien deixat tirat a la vora de la carretera, completament despullat i sense les seves pertinences. La víctima va haver de ser traslladada a l'Hospital General de València, on va romandre ingressada mentre es recuperava de les lesions que li havien infligit.

El grup d’Homicidis de la Comandància de la Guàrdia Civil de València va iniciar una investigació per determinar la identitat dels delinqüents. La víctima no va poder fer més que donar unes vagues descripcions, ja que no coneixia els homes i aquests portaven la cara coberta. Més d’un any després, però, les perquisicions de la policia han donat fruits i han pogut detenir Martins i els quatre companys.

No és el primer cop que el detenen  

Joaquin Martins, abans conegut com a Mauricio Anglés, ja ha tingut embolics amb la justícia amb anterioritat. L'Audiència Provincial de València el va absoldre, a ell i a altres dos germans, d'un delicte d'extorsió a un altre delinqüent, no fa encara tres anys. Tots els germans d'Antonio Anglés s'han canviat el cognom per evitar ser relacionats amb ell; l'acusat d'haver assassinat les nenes Míriam, Desireé i Toñi, juntament amb Miquel Ricart, continua fugat de la justícia més de trenta anys després d'haver comès el macabre crim.