Nou gir en el cas de les nenes d'Alcàsser. Una de les acusacions populars ha sol·licitat noves proves genètiques que podrien demostrar la culpabilitat d'Antonio Anglés, desaparegut des del crim.

Noves proves per al cas Alcàsser

El cas més mediàtic i un dels més tràgics de la història espanyola recent torna a fer un gir. Moltes de les incògnites segueixen sense resposta 30 anys després i els presumptes autors continuen sense passar per judici.

Ara, després de contínues pistes que van portar a res i girs que mantenen en suspens les famílies, una de les acusacions han demanat noves proves per anar lligant caps. Es tracta de l'Associació Laxshmi per a la Lluita contra el Crim i la Prevenció, que ha sol·licitat a la jutgessa d'instrucció del cas que es tornin a analitzar onze cabells trobats als cadàvers apareguts el 1993.

Analitzar els cabells trobats als cadàvers

La magistrada sospesa ara si s'admeten o no aquestes noves proves a judici, que podrien confirmar que són d'Antonio Anglés, el sospitós del crim i en parador desconegut des de 1992.

En cas de demostrar-se que són seus, els cabells permetrien portar-lo a judici en cas que fos localitzat i detingut.

Nenes Alcàsser / Arxiu|Arxivament

Nenes Alcàsser / Arxiu

El cas Alcàsser porta obert ja gairebé 30 anys al jutjat d'instrucció número 6 d'Alzira en espera de fer justícia a Míriam, Toñi i Desirée, les nenes torturades i assassinades una nit que tornaven de festa a la localitat valenciana.

Podrien ser d'Antonio Anglés

Les famílies de les tres menors i les nombroses acusacions populars que intervenen en el judici lluiten perquè el cas no es tanqui sense aclarir tot l'ocorregut.

I és que des de l'any dels fets, s'han continuat destapant noves informacions. És ara Antonio Anglés qui està en el punt de mira.

Anglés

Antonio Anglés / Arxiu

A finals del passat mes de febrer es va unir al procés el testimoni d'un mariner del vaixell City of Plymouth, que tenia com a rumb Irlanda i en el qual el pròfug va poder haver anat com a polissó.

També es va afegir la declaració d'un empleat d'una agència de transports que, segons alguns testimonis, va parlar per telèfon amb Antonio Anglés el març de 1993, quan el fugitiu fugia de la justícia a bord del vaixell.

Fugit des de 1992: nous testimonis

A més, fa un any i mig la instructora del cas va emetre una ordre europea d'investigació per sol·licitar la col·laboració de les autoritats del Regne Unit sobre la presumpta fugida.

El segrest i assassinat en novembre de 1992 de Miriam, Toñi i Desirée, les tres veïnes d'Alcàsser (València) d'entre 14 i 15 anys violades i torturades fins a la mort pel pròfug Antonio Anglés i el seu company Miguel Ricart -en llibertat des de 2013-, va mantenir en joli a Espanya durant més de dos mesos, fins que van aparèixer els seus cadàvers. I fins ara, quan encara no s'ha tancat ni resolt el cas.

Nenes Alcàsser / EFE

Nenes Alcàsser / EFE

Investigacions posteriors han seguit la pista del possible parador d'Anglés, en cas de continuar viu, o la confirmació de la seva mort, que va poder haver-se produït en llançar-se al mar des de l'esmentat vaixell rumb a Dublín.