La Gemma Jiménez és una de les dues víctimes mortals del doble crim del carrer Serrano de Madrid. Tenia 44 anys i ha estat assassinada pel seu marit, que era Fernando González de Castejón, comte d'Artés i marquès de Perijá. També va matar una amiga seva, de 70 anys i, posteriorment, es va suïcidar. La Gemma era víctima de violència de gènere i ha sortit a la llum el llarg historial delictiu d'aquest assassí, que era un maltractador de dones en sèrie.

Fernando González de Castejón tenia una denúncia del 2009, ja que se l'acusava de maltractar la seva mare i la seva germana, motiu pel qual van donar una ordre de protecció a les víctimes. Fa quatre anys va ser detingut per violència de gènere, ja que maltractava a la Gemma, que no el va denunciar i els agents van haver d'actuar d'ofici. No obstant això, en l'actualitat, no hi havia cap mesura cautelar cap a la víctima i vivien junts.

Sortia al carrer per insultar les dones que passejaven

El marquès de Perijá i la víctima tenien una filla en comú, una nena de 12 anys que ha quedat orfe per culpa del seu pare, que tenia la casa plena de simbologia nazi i franquista. De fet, els inquilins de l'edifici asseguren que era habitual veure'l cantant el Cara al Sol mentre amenaçava els veïns, que asseguren que a vegades sortia al carrer per insultar les dones que passejaven per la zona.

La Gemma vivia atemorida pel caràcter violent del marquès

Gemma Jiménez, de 44 anys, vivia atemorida pel caràcter violent i agressió del seu marit. Dies abans del crim, havia anat a París a veure la seva filla, que estava de viatge. En tornar a Madrid, va demanar a una amiga seva, de 70 anys, que l'acompanyés, ja que tenia por de la reacció violenta del comte, expliquen fonts veïnals a El Español.

Fernando González de Castejón y Jordán de Urríes

La Policia Nacional té una investigació oberta per aquests dos assassinats i totes les hipòtesis estan sobre la taula. Així i tot, la hipòtesi que té més força és que Fernando González de Castejón y Jordán de Urríes va matar primer a la Gemma, després a la seva amiga i, finalment, es va suïcidar disparant-se un tret a la cara.

L'assassí del carrer Serrano era una persona molt conflictiva 

Els fets, presumptament, van passar diumenge de matinada, ja que diversos veïns van sentir forts cops a l'interior del pis. No obstant això, no li van donar importància, ja que els problemes de convivència al pis del comte eren habituals. L'endemà, el porter de l'edifici, des del pati interior, va veure un cadàver a l'interior del domicili i va alertar a la Policia, que va entrar al pis i va poder comprovar que tots tres havien mort.

Aquest assassí masclista tenia completament prohibit tenir armes, ja que no tenia llicència. Així i tot, era habitual veure'l disparant al pati interior de l'edifici, fet que havia provocat molts problemes de convivència. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.