Fa dies que la Mina està fora de control. Els darrers dies s'han registrat diversos incidents amb armes de foc entre clans d'ètnia gitana que controlen o malden per controlar el barri de la Mina, un dels més calents de l'àrea metropolitana de Barcelona, a Sant Adrià de Besòs. El dia de la Mona, al voltant de les tres de la tarda, un grup d'homes es van enfrontar a trets, per causes que encara no s'han pogut aclarir, i una dona, que estava a la terrassa d'un bar, va rebre un tret d'una bala perduda a la cama, resultant ferida. 

Tot i que les ferides van ser lleus, va haver de ser atesa al CAP del barri, i els facultatius van alertar la policia, que van desplegar agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sant Adrià i també es va activar la guàrdia regional de la DIC, que va iniciar una investigació per aclarir què havia passat. Segons les primeres informacions, i tal com es pot veure en un vídeo al qual va tenir accés ElCaso.cat, dos homes es van disparar mentre es cridaven i s'insultaven.

 

Fruit de la investigació, la DIC va identificar una persona presumptament relacionada amb l'agressió i avui s'ha dut a terme un dispositiu policial per a detenir-la. 

Desplegament de força per assaltar la Mina

Des de primera hora del matí, s'ha desplegat un ampli dispositiu policial amb agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Badalona i Sant Adrià del Besòs i del Grup Especial d'Intervenció (GEI) i la Unitat de Drons (UDRON), que són els que s'ha encarregat d'assaltar el pis on vivia l'home, l'han detingut. Es tracta d'un home de 24 anys i de nacionalitat espanyola, membre d'un dels clans gitanos de la Mina. L'home ha estat traslladat a la comissaria, on serà interrogat i amb la previsió que demà al matí sigui entregat al jutge i deixat en llibertat.

Tot i que l'objectiu dels Mossos era només fer un detingut, la tensió que s'ha viscut els darrers dies al barri de la Mina ha obligat a desplegar molta força per evitar incidents. La idiosincràsia d'aquests grups fa que molts cops intervencions ràpides puguin acabar amb aldarulls i atacs directes contra la policia, i més quan s'han de practicar detencions. L'arrest d'aquest home de 24 anys no calmarà els ànims, però serveix a la policia per marcar terreny en un lloc que, ara per ara, tothom apunta que està fora de control.

Un segon detingut, per un altre tiroteig

Durant l'escorcoll s'ha localitzat un home relacionat amb un tiroteig l'any 2018 al Turó de la Peira, a Nou Barris. Es tracta d’un home de 48 anys, també d'ètnia gitana, que no està relacionat amb la investigació d'ara, i que es trobava a l’interior del domicili on s’ha fet l’entrada judicial. Davant la presència policial, l’home ha intentat fugir però efectius del dispositiu policial  l’han acabat detenint. 

Tenia una ordre judicial de detenció per quatre homicidis en grau de temptativa i tinença il·lícita d'armes per una sentència del maig del 2023. Els fets van passar el 2018 a Barcelona quan va disparar prop del passeig Urrutia, primer a la porta de la casa de les víctimes i després en una persecució pel carrer, en una revenja entre clans familiars i on van resultar ferides quatre persones.