El famós jugador de futbol Freddy Rincón, conegut pel seu pas pel Reial Madrid l'any 1995, quan estava al capdavant del club Jorge Valdano, ha patit un greu accident de trànsit que l'ha deixat en estat crític a Cali, a la seva Colòmbia natal. Viatjava en un cotxe amb tres persones més quan han xocat contra un autobús de línia aquesta matinada de l'11 d'abril i ara es troba ingressat amb pronòstic reservat per un traumatisme cranioencefàlic.

El conegut futbolista Freddy Rincón, entre la vida i la mort

El greu accident de trànsit ha estat informat per mitjans colombians aquesta tarda, detallant que ha estat un xoc entre un turisme i un autobús del sistema de transport públic Masivo Integrado de Occidente (MIO) de Colòmbia al carrer 5 amb carrera 34, al barri de San Fernando de la ciutat de Cali, a prop a l'estadi Pascual Guerrero. Dins del cotxe viatjaven quatre persones, entre qui més tard s'ha confirmat que hi havia l'exfutbolista Freddy Rincón, que era el copilot i ha rebut l'impacte més gran.

Freddy Rincón accident / Cargol Radio Cali

El cotxe en el qual viatjava Rincón s'ha estampat contra un autobús de línia / Caracol Radio Cali

L'esportista, que ara té 55 anys i va disputar 21 partits amb el Reial Madrid entre 1995 i 1996, ha resultat ferit de gravetat en el brutal cop i ha estat traslladat a la Clínica Imbanaco juntament amb les altres víctimes, segons un comunicat del mateix centre sanitari, que també ha confirmat que Rincón ha estat sotmès a una cirurgia d'urgència: "Després de les valoracions realitzades, l'equip d'especialistes a càrrec del pacient ha pres la decisió de realitzar un procediment quirúrgic".

Brutal accident de trànsit a Cali: traumatisme cranioencefàlic

Davant de la gravetat del seu estat, Laureano Quintero, cap mèdic de l'hospital, ha declarat: "Prèvia autorització dels familiars, vol informar que Freddy Eusebio Rincón ha ingressat aquest matí víctima d'un trauma cranioencefàlic sever. Les seves condicions són molt crítiques, per decisió interdisciplinària de tot el nostre equip va ser portat a l'àrea de sala d'operacions on passarà a l'àrea de cura intensiva. Totes les cures pertinents seran aplicades i tot el nostre equip d'especialistes desplegarà tot el necessari".

Freddy Rincón / Arxiu|Arxivament

Freddy Rincón va jugar durant un any en el Reial Madrid / Arxiu

Segons els mateixos mitjans locals, la part frontal de l'autobús accidentat, que després del cop va acabar encastat contra una columna, ha quedat totalment destruït, mentre que el cotxe ha tingut una afectació més important en el costat dret, acabant també estampat contra un senyal de circulació a la vorera. Ara, l'exfutbolista de la selecció colombiana roman a l'UCI en estat crític i tota l'afició espera noves notícies sobre la seva salut en les pròximes hores.

Encara que la seva estada en el Reial Madrid va ser curta, se li recorda per haver disputat 21 partits amb l'equip, tretze d'ells com a titular, durant els quals va anotar un sol gol. El final de la temporada, amb els pobres resultats, va fer que fos tornat al club brasiler Palmeiras, després de l'arribada del nou entrenador, Arsenio Iglesias Pardo.